Memory Lane: rit rondom Utrecht

Aan de vooravond van feestdagen en familiebijeenkomsten komt ook de GCCC met een gelegenheid om elkaar nog even te zien voor de jaarwisseling.

We hadden 44 deelnemers.

Op zondag 11 december zijn jullie van harte welkom in de omgeving van Utrecht (Maarssen) voor een leuke rit door de mooie omgeving, georganiseerd door onze leden Ruud en Mayra en gevolgd door een mooie voorstelling  (diaklankbeeld) over Peter Tsjaikovsky door ons lid Jan. Jan heeft in december 2010, 2012, 2014 ook diaklankbeelden vertoond en wel over resp. Koning Ludwig II van Beieren, Oscar Wilde en Thomas Mann. Deze keer dus over Peter (of Pyotr) Tsjaikovsky.  Pjotr was een Russisch componist wiens muziek door landgenoten uit zijn tijd, in het bijzonder de leden van ‘Het Machtige Hoopje’, als westers werd bestempeld. (Bron: Wikipedia.)

Dit is natuurlijk slechts een teaser: meer gaan we hier natuurlijk niet verklappen! Jan kan je alles over deze befaamde componist vertellen.

Verzamelen

Jullie zijn welkom  tussen 11.30 en 12.00 uur te Maarssen (nader adres volgt). Wij mogen hier op het terrein van het restaurant parkeren. Na de rit kom je, zoals gebruikelijk, weer hier terug. Binnen staat koffie of thee klaar, met vers gebak.

Planning

  • Verzamelen vanaf 11.30 – 12.00 uur.
  • Iedereen en route om 12.30 uur
  • Iedereen retour om 15:00 uur
  • Diaklankbeeldvoorstelling (minus een kwartiertje pauze) 15:30 – 17:30 uur
  • Eters aan tafel om 18:00 uur

De rit

We gaan iets ten Noorden van Utrecht langs een deel van de waterlinie die we eerder dit jaar in een ander deel van het land hebben gezien, we zien het Noorderpark met bos en waterpartijen die tien jaar geleden nog verwaarloosde weilanden waren.

Het Noorderpark is een 5900 hectare groot herinrichtingsgebied ten behoeve van recreatie en natuurontwikkeling in de gemeenten Stichtse Vechtde Bilt en Utrecht. In het gebied of daaraan aansluitend bevinden zich verder de forten Blauwkapelde Gagel en Ruigenhoek, de Maarsseveense Plassen, de Vecht, het beschermd dorpsgezicht Westbroek, de Bethunepolder en een enkele authentieke windmolen. Tot halverwege de jaren 90 bestond het gebied ten noorden van de randweg van Overvecht en de parallel daaraan lopende Gageldijk voornamelijk uit landbouwgrond: de Gagelpolder.

Gagelpolder

Maar sindsdien heeft Staatsbosbeheer er het nieuw aangelegde Gagelbos in bezit, waarin zich een natuurreservaat bevindt.

Eemland

De bossen in de omgeving van Baarn en de landerijen van Eemland zullen we kunnen zien met misschien een laagje witte neerslag.

Het midden van het land is vol, denkt men vaak. Toch zullen we veel onbebouwd land kunnen aanschouwen naast de meestal grote duurdere huizen waarvan de eigenaren of bewoners wellicht aan de woning en in de tuin sfeervolle verlichting, kenmerkend voor de laatste periode van het jaar, hebben aangebracht. Tot slot gaan we door de Bethunepolder terug naar het startpunt voor de dia klankbeeld presentatie.

Ritpauze?

In de route zullen horecagelegenheden worden genoemd die iets buiten de echt drukke plekken zijn gelegen, echter gezien het tijdsbestek van twee uur zal hier niet veel behoefte aan zijn.

Hapje mee-eten?

Wil je een hapje mee-eten? Dat kan!

Je kunt kiezen uit:

  • Voorgerecht Carpaccio / Gerookte zalm / Rouleau van Serranoham / Portobello(vegetarisch)
  • Hoofdgerecht Steak / Wildstoof / Zalm / Flamkuchen(vegetarisch)
  • Nagerecht Stoofperentaart / Tarte tatin / Chocolade droom

Bij het menu inbegrepen is tafelwater. Overige drankjes komen voor eigen rekening door middel van de beproefde drankkaartjes.

Gezelschap

De hond mag mee, mits aangelijnd!! Introducees mogen ook mee, mits van tevoren aangemeld.

Kosten

De deelnamekosten voor de rit zijn € 4,50 voor GCCC leden en voor introducés € 7,00. Deelname aan het diner kost € 25,00 per persoon. Betalen doe je, zoals je dat inmiddels gewend bent van de GCCC, van tevoren.

Aanmelden

Aanmelden kon tot en met zondag 4 december, nu dus niet meer.

Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.