Meer dan 500 Saabs in Support Convoy

SOESTERBERG (17 jan. 2010) – Het is een tikje uit de hand gelopen. Een protest tegen de dreigende ontmanteling van het Zweedse Saab-merk en tegelijkertijd een steunbetuiging aan het adres van Spyker-topman Victor Muller.

Saab klassiekers staan gereed om in konvooi te gaan rijden (foto: Rob Velden)

In plaats van enkele tientallen gaan zijn vandaag meer dan 500 Saab’s de snelweg opgegaan. Een kilometerslang lint, met het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg als startpunt en de Maxis-parkeerplaats langs de snelweg A-1 bij Muiden als eindpunt. Begeleid door het Korps Landelijke Politie Diensten, want het mag natuurlijk niet tot te grote overlast leiden voor de overige weggebruikers.

Dat het ‘Saab Support Convoy’ zo omvangrijk is geworden, komt vooral door lobby via internet. Op het Saab-forum staan Nederlandse liefhebbers 24 uur per dag in contact met elkaar. Het één leidde tot het ander.

Beelden van Saab-konvooien zullen wereldwijd de journaals halen. Want er rijden ook Saab-konvooien in rijden ze in China, Taiwan, Tsjechië, Slowakije, Polen, Letland, Noorwegen, Australië, Groot-Brittannië, Zweden, Rusland, Denemarken en de VS.

Bronnen: NOS Nieuws