Landgoedrit met veel kunst en natuur

UDDEL (21 mei 2006) – De GCCC organiseerde een afwisselende kunst- en natuurrit met een bezoek aan museum Kröller Müller of een rondleiding door het jachthuis St. Hubertus.

Verder kon genoten worden van de prachtige natuurlandschappen van Nationaal Park De Hoge Veluwe en landgoed Staverden.

Kröller Müller

Deelnemers die kozen voor het Kröller Müller museum, zagen onder andere een beeldentuin (25 hectare) en het beroemde paviljoen van Aldo van Eyck. In dit architectonisch juweeltje uit de jaren ‘60 is een presentatie te zien van ongeveer 50 kleine sculpturen. De kern van de kunstverzameling bestaat uit schilderijen van Vincent van Gogh, George Seurat, Pablo Picasso, Piet Mondri aan en Bart van der Leck.

Een andere groep GCCC’ers bezocht jachthuis St. Hubertus onder leiding van een strenge gids. Dit imposante jachthuis was in 1914 ontworpen door H.P. Berlage.

Uddel

Start en finish van de rit was deze keer bij restaurant Uddelermeer, vlakbij Uddel. Voor het vertrek kregen we in de gezellige serre koffie en huisgemaakt gebak. En na een middag vol kunst, natuur en classic car plezier schoof nog een grote groep deelnemers aan tafel voor een heerlijk drie-gangen-diner. Van de eigenaar van het restaurant kregen we een gratis drankje, omdat hij net 50 was geworden. Fantastisch toch?

En de dag had qua belangstelling niet te klagen. De organisatoren Aldrin en Erik telden 52 deelnemers! Het bewijs dat kunst, cultuur en natuur prima passen bij de prachtige klassiekers van de GCCC!