Geen zomerstop bij de GCCC

GCCC Magazine voorkant zomernummer 2014 editie 77 SON EN BREUGEL – Bij de GCCC kennen we geen zomerstop, want ook in de zomer organiseren we elke maand gezellige klassieker evenementen. Ook de redactie van het GCCC Magazine zit niet stil en liet – zoals elk jaar – een zomernummer van de persen rollen. Elk lid van de GCCC heeft dit magazine al via de post ontvangen!

Future classic

In de 77e editie lees je dat Louis en Roger uit Helmond zelf geen klassieke auto rijden, maar wel in het bezit zijn van een Peugeot RCZ, die in 2011 verkozen werd als gaycar of the year en met recht een ‘future classic’ genoemd mag worden. Opgelet dus: met een bijzondere moderne auto ben je ook welkom bij de GCCC!

Vakantietips

Lees daarnaast in het magazine een aantal leuke vakantietips. Over Museo Automovilistico in Malaga, echt een aanrader, en over het eiland Gran Canaria met de gayrituelen op Playa del Inglés. Allemaal uit eerste hand, opgetekend door Kees en Jan-Erik, beide leden van de GCCC.

Tocht der Honderd

Chevrolet Universal Roadster uit 1930

Verder een artikel over de Tocht der Honderd, georganiseerd omdat de KNAC honderd jaar bestond. Deze rit is op 9 juni gehouden en bestond uit een aantal delen. Een ingetekende stadskaart van 7,7 km, waarvoor je 13 minuten de tijd kreeg. Deel 2 was een bol/pijlroute van 77,5 km waarvoor de deelnemers 126 minuten de tijd kregen. Het derde deel was een pijlenroute van 26,5 km in 42 minuten. Vervolgens nog een ingetekende kaart van 30 km langs de Vinkeveensche Plassen waarover je maar 47 minuten mocht doen. Het vijfde en laatste deel was een fotoroute van 44 km, waar 49 minuten voor stonden.

Een echte tijdrit waaraan onze GCCC-leden Hans en Emiel ook aan deelnamen met hun ‘oude dame’; een Chevrolet Universal Roadster uit 1930. Met deze oude dame wisten de heren een mooie 35e plek te veroveren, net geen podiumplek! De oudste auto die meereed was overigens een Crane Simplex uit 1917 van Evert Louwman.

Gekoesterd Klassiek

De rubriek Gekoesterd Klassiek gaat over de GCCC-rit door Friesland en beschrijft Paul als ritorganisator op een enthousiaste wijze zijn voorbereidingen. Kortom weer een heerlijk leeswaardig clubblad voor relaxte momenten thuis, in de tuin of onder de parasol!