GCCC-rit: Boeren en Citroëns ontmoeten in Koggenland!

Bezoek met klassiekers van de GCCC aan een boerderijmuseumOUDENDIJK – Zolang het nog goed weer is en onze klassiekers nog ongeduldig staan te wachten voor een volgende rit, gaan we met de GCCC er op uit!

Op zondag 17 november gaan we met 88 deelnemers de gezelligheid van het Koggenland opzoeken, met een stukje terug in de tijd. Zij gaan ook zeker de vingers aflikken bij een garage vol Citroëns, onder gays hèt meest favoriete automerk! Onze organisatoren zijn dit maal de leden Leo en Rob, die zelf in deze omgeving woonachtig zijn.

Waar is de start en finish?

Deelnemers worden tussen 12.00 en 12.30 uur verwacht in Restaurant & Party huis La Mére Anne in Oudendijk aan de Dorpsweg 109-110. Uiteraard word je met koffie/thee ontvangen en daarnaast krijg je typisch streekgebak: een lekker stuk Hollandse broeder!

Mocht je de afstand naar de rit te ver vinden, dan kun je ook een dag eerder komen. La Mère Anne biedt ook comfortabele hotelkamers aan, vanaf € 47,50 per persoon, inclusief ontbijt!

Wat valt er te boeren tijdens de rit?

boer met koe

Tijdens de rit door de Westfriese gemeente Koggenland, rij je naar de stolp-boerderij van Annie en Teun Steur. In deze boerderij is het museum de Anloup ondergebracht.

In het boerderijmuseum ga je typische zaken uit het Holland van weleer bekijken, zoals: vitrinekasten, een opkamer, een bedstee, oud gereedschap dat voor de bollenteelt werd gebruikt, maar ook bijvoorbeeld een een werktuig om greppels op te schonen en uit te diepen. Annie en Teun kunnen je er alles over vertellen!

Vervolgens ga je een kijkje nemen bij een andere boer in een koeienboerderij. Eens kijken wat de koeien hier fabriceren: van melk, kaas tot vlaai! Ondertussen zul je hier – net als door de gehele rit heen – een aantal vragen moeten oplossen.

Hoe is het gedeelte voor klassiekerliefhebbers ingevuld?

Mocht je je liever verlekkeren aan een soepel rijdende Citroën 2CV? Dan kom je tijdens deze rit aan ogen niet te kort. Je bezoekt een garage in Schagen met wel meer dan 100 2CV’s!

Wat staat op het menu na afloop?

Traditioneel sluiten we de rit af met een diner. De kosten zijn deze keer € 25,- per persoon. Je kunt kiezen uit:

Voorgerechten

Vitello tonato

of

Licht schuimige soep van Opperdoeser ronde

of

Vegetarisch voorgerecht


Toon en Rick Sijtsema, de broers achter restaurant La Mère Anne. Foto: Marcel Rob, Noordhollands Dagblad
Toon en Rick Sijtsema, de broers achter restaurant La Mère Anne

Hoofdgerechten

Kleine varkenshaasjes met eigen jus waarin grove Dijon mosterd

of

Roodbaarsfilet met lichte viscrème en rucolapesto

of

Vegetarisch hoofdgerecht


Nagerecht

Honingparfait met gemarineerde sinaasappel


Wat zijn de deelnamekosten?

De deelnamekosten zijn € 5,- voor GCCC-leden en € 9,- voor introducés. Dat is inclusief koffie/thee en gebak, en bezoek aan museum De Anloup.

Mag de hond mee?

Ja, alleen moeten de baasjes er voor zorgen dat de trouwe viervoeter aangelijnd is en niet voor overlast zorgt voor andere deelnemers.

Doe je mee?

Leuk! De inschrijving voor dit evenement is inmiddels gesloten.

Let op! De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit!