Bloemendecor tijdens zonnige Floraliarit

NIEUWE NIEDORP (16 sept. 2006) – Deelnemers aan de GCCC-rit van 16 september 2006 reden voor de 2de maal met veel plezier langs de bloemenmozaïeken van de “Floralia” in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp.

Met een zomerse temperatuur en volop zon kregen de toerrijders een zeer kleurrijk pallet aan verschillende bloemdecoraties te zien, die in de meeste gevallen over een actueel thema gingen.

Gestart werd vanaf Motel Katwoude in Volendam. Voor de bloementocht haar opwachting maakte, werden de deelnemers eerst getrakteerd op een landelijke rit door een bijzonder mooi deel van Noord-Holland. Tegen het einde van de rit kwamen ze aan in Nieuwe Niedorp, waar mét de auto langs alle dahlia-mozaïeken werd gereden.

Daarna konden een aantal liefhebbers nog nagenieten van een heerlijk maal in restaurant ´De Buizerd´ in Noord-Scharwoude. Na het eten was er gelegenheid om terug te rijden naar Nieuwe Niedorp om de bloemenmozaïeken nog een keer “by night” te bekijken: een prachtig spektakel, als het hele dorp versierd is met duizenden lampjes en de mozaïeken feëeriek verlicht.