BBQ Kapellen in kasteelachtige ambiance

KAPELLEN (17 aug. 2003) – Een mooie rondrit in de Belgische grensstreek van Kapellen met een afsluitende barbeque in kasteelachtige ambiance, vormden 17 augustus het decor van opnieuw een gezellig en geslaagd GCCC-evenement.

  • Foto’s van de BBQ op Starrenhof

Hoewel kasteelheer Martin niet aanwezig kon zijn, nam zijn vrouw MariĆ«le de honeurs waar. En we – zo’n 50 aanwezigen – mochten allereerst (schoenen uit!) het resultaat tot op heden bewonderen. Goh, wat was het interieur van het kasteel tip-top in orde! Niet alleen de meubels enzo, maar ook het schitterende schilderwerk in barok-stijl.

De rit bevatte, zoals gebruikelijk, een aantal pittige (13!)vragen, waarvan de eerste vraag al gelijk niet het monument VOOR de spoorwegovergang werd bedoeld, maar het standbeeld van Suske en Wiske net OVER de spoorweg.

Vraag 2 was voor leden met prima ogen echt een makkie: het kapelletje kwam toch echt uit 1864, en niet uit 1866 of 1888… En voor de ervaren GCCC’er was de laatste vraag weer eentje om te smullen: tel de nummers op van de grenspalen die je bent gepasseerd.

Eerste prijs ging naar het team van voorzitter Ton en vice-voorzitter Marc, die aan hun mede-passagier van 29 lentes graag lieten zien hoe je de hoofdprijs wint. Toch blijft het een aangename bezigheid, zo tijdens de rit, naast de landelijke velden en rijke villa’s die de omgeving van Kapellen zo kenmerken.

Weer ’thuis’ op het kasteel lekker met z’n allen aan de barbeque. Naast het bijpraten over de rit en andere spannende verhalen, kon lekker geknabbeld worden aan het vele vlees en de lange worsten; afgewisseld met vele salades, komkommers en drank. Kortom, opnieuw een heerlijk evenement wat zeer zeker voor herhaling vatbaar is!