Autocoureur Mike Verschuur al jaren gay

Mike VerschuurAMSTERDAM  (15 nov. 2009) – Ineens was het weer nieuws: de bekende autocoureur Mike Verschuur maakt geen geheim van zijn homoseksuele geaardheid.

Maar dat meldde Winq in 2007 al in de editie van februari/maart. Mike was toen 19 jaar.

Hij praatte er in Winq al open en bloot over en doet dat nu weer in het magazine Helden van Frits Barend en zijn (lesbische) dochter Barbara. De inmiddels 22-jarige winnaar van de Eurocup Mégane Trophy vertelt opnieuw dat hij niet de enige is. “Er zijn meer coureurs in Nederland die homo zijn, maar die durven er niet voor uit te komen. Laat niemand dus zeggen dat dit geen sport voor mietjes is.”

“Ze zijn bang dat ze hun sponsors kwijtraken of dat mensen anders naar ze gaan kijken. Gek, want de racewereld maakt er volgens mij geen probleem van. Zal ik iets vertellen? Sinds ik uit de kast ben, ben ik veel beter gaan rijden.”

“Ik zou willen dat er meer jongens en mannen waren die ervoor uitkomen. Vooral in een machosport als deze. Voor een aantal mensen is ‘homo’ toch een beetje synoniem voor ‘verwijfd’. Ik wil geen role model zijn, maar hoop wel dat ik dit beeld een beetje kan doorbreken’.

Bronnen: Winq, GayKrant