Aantrekkelijk GCCC-ritje door Wonderryck Twente

Simca en Mercedes Benz rijden als klassiekers door het Twentse landschapDE LUTTE – Wonderryck Twente, de GCCC-rit van zondag 23 juni 2013, leek bij vlagen op een nieuwe attractie uit De Efteling waarin je je fantasie de vrije loop kon laten gaan!

Heerlijk samenspel

Werkelijk een heerlijk samenspel van glooiende landschappen met bloeiende maïsvelden, granen en zomerse bloemen of planten. Dat alles afgewisseld door zonnige momenten met dreigende donkere wolken en 18 graden.

Rijdend cultuurgoed

Maar voordat je het wist reed je even door een flinke stortbui, alsof je even in de Piraña terecht was gekomen. Om vervolgens weer droog en wel te kunnen genieten van typische Twentse sprookjesboerderijen of mooi onderhouden villa volta’s. Het was ook genieten van fraaie dorpskernen als De Lutte, Rossum, Vasse, Reutum en Ootmarsum. Onderweg kwamen we meer bijzondere, maar ook verschillende klassiekers tegen van een groep Duitse liefhebbers. Daardoor extra bekijks van elkaars geweldige rijdende cultuurgoed!

Elegante Mercedes-Benz

Gelukkig weer veel enthousiasme te bespeuren onder de 69 deelnemers van deze rit in een ‘uithoek van ons land’. Eén van hen: ‘Ik heb achterin in een zeer elegante Mercedes-Benz uit 1958 gezeten en daarna in een majestueuze Lincoln uit 1978! Onderweg nog ergens wezen picknicken in the middle of nowhere. En in de avond heerlijk gedineerd in het restaurant van waar we vertrokken. Tot slot ben ik in een vrij nieuwe Mercedes-Benz met mooie azuurblauwe lak en crème kleurige bekleding naar het treinstation van Heerenveen gebracht. Een dag met veel mooie auto’s en heb leuke (nieuwe) mensen ontmoet!’

Klassieke beige Renault staat naaste en witte PeugeotSchoonheid van Ootmarsum

De route van het Wonderryck Twente ging iets over de helft door het kunstzinnige en authentieke stadje Ootmarsum: vol cultuur, galerieën, lifestylewinkels en terrasjes. Voor velen een mooie plek om een tussenstop te maken.

In Ootmarsum was ook een leuk openluchtmuseum te bezichtigen! Dit museum liet het leven op het platteland van 100 jaar geleden in Twente zien, waaronder de typische Saksische boerderijtjes. Het museum vertelde ook het verhaal van de ‘Heeren’, de bestuurders van vroeger: de commandeur, de Drost en de Hofmeier.

Landgoed

Aan het eind van de route was Landgoed Singraven te bewonderen. Op dit landgoed stonden vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen.

Tellend over de Dinkel

De GCCC-organisatoren Marchel en Paul, die dit jaar al voor de derde keer een succesvolle rit organiseerden (hulde!), ontvingen de gasten in Restaurant Paviljoen ’t Lutterzand, in De Lutte. Dit paviljoen was aan het grillig kronkelende riviertje de Dinkel gelegen. Deze rivier staken we in totaal zes keer over tijdens de rit; gelijk één van de antwoorden van de 22 vragen die onderweg opgelost moesten worden. Daarnaast weer een aantal typische ‘gay-vragen’. Zo was ‘fietsbinnenbanden’ het antwoord op de vraag welk rubber er in een automaat verkocht werd.

Steek hem er in!

Aan het einde van de rit telden de centimeters. Want hoe strak steek jij je auto in de achteruit op een parkeerplaats? Dat varieerde van een kleine 10 cm voor de aller besten tot zo’n 50 cm voor de wat voorzichtige, wat vertwijfelende automobilist. Toch knap hoeveel deelnemers hem er in één keer erin wisten te plaatsen. waar zouden ze dat toch allemaal hebben geleerd? (haha). De puzzelrit leverde al met al weer veel gespreksstof op; uiteindelijk twee winnende koppels en één kwartetje! De prijzen: een aantal goede flessen wijn.

Twents diner

Ter afsluiting van de dag was er natuurlijk weer de mogelijkheid om aan te schuiven bij het diner. Het restaurant serveerde gerechten uit haar goede en degelijke Twentse keuken. Sommige recepturen bleken al generaties lang in de familie te bestaan. Voor 45 deelnemers die bleven eten was het volgende keuzemenu samengesteld, voor € 24,50 per persoon:

Voorgerecht

  • Kop runderbouillon met groentegarnituur, stokbrood/boter
  • Kop tomatensoep, stokbrood/boter (vegetarisch)

Paviljoen LutterzandHoofdgerecht

  • Kipfilet met pestosaus
  • Heekfilet
  • Gevulde wrap (vegetarisch)

Nagerecht

  • Crème brûlée
  • Coupe ijs


Wat waren de deelnamekosten?

Deelnameprijs voor GCCC-leden bedroeg € 1,50 en voor introducés € 5,- . Dit was exclusief diner, maar wel met koffie/thee en een erg lekker gebak (met diverse smaken en uitvoeringen).