Terugblik 2015

GCCC Kerststallenrit (de achtste)

De GCCC komt iedere twee jaar af met een gezellige Kerststallenrit en dit jaar vindt de achtste editie daarvan plaats en wel op zondag 27 december 2015. Mooi moment om terug te blikken op het afgelopen ritseizoen en alvast te proosten op een knallend goed nieuw jaar, samen met je GCCC-vrienden! Deze rit vindt plaats in het grensgebied van Nederland en België en we zullen dus ook over de landsgrenzen heengaan!

Welke auto kies je?

Uiteraard stellen we het op prijs als je met je klassieke auto kunt komen. Mochten de straten al gestrooid zijn of zijn de wegen minder begaanbaar door het winterse weer, dan kunnen we ons natuurlijk ook voorstellen dat je een andere meer moderne, dagelijkse auto of future classic verkiest.

Waar is de start en finish?

De organisatoren, onze GCCC-leden Con en Koos hebben deze keer Sint-Lenaarts (bij Brecht) gekozen als  startplaats voor de rit, niet zo ver van de Nederlandse grens. Vanuit Nederland neem je de A16, die in België E19 heet en dan neem je afslag 3, richting Brecht. Je wordt tussen 12.00 en 12.30 uur verwacht in Feestzaal L’Artisjok, Dorpsstraat 50, B-2960 Sint-Lenaarts. Buiten is voldoende plaats om je klassieker of andere auto te parkeren. Bij ontvangst wordt er een kop warme erwtensoep geserveerd. Er is ook een vegetarisch alternatief beschikbaar.

Hoe ziet de rit eruit?

Elke Kerststallenrit is een verrassende rit van ongeveer 75 kilometer, waarin fotodetails uit de vele kerststallen gevonden moeten worden. Niet alleen goed uitkijken op de mogelijk gladde wegen, maar geef dus ook je ogen de kost in de prachtig aangeklede kerststallen. Probeer samen met anderen de fotokerstpuzzel op te lossen en maak kans op heerlijke prijzen! Er zal ook nog een schiftingsvraag of -opdracht zijn. Je hebt er alle tijd voor, maar zorg er wel voor dat je uiterlijk 17:30 weer terug bent bij L’artisjok. meer »


GCCC toertocht: “Varia in Brabantia”

OOSTERHOUT – Op zondag 22 november 2015 nemen onze in Brabant geboren en getogen leden Daniel en Mark jullie mee naar het oergezellige Brabantse land (Het leven is goed in het Brabantse land….)

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur in Gasterij De Seterse Hoeve, Vijf Eikenweg 56, 4903 RK Oosterhout. Deze landelijk gelegen gasterij beschikt over een ruime parkeergelegenheid. We eindigen de dag ook hier tegen 17.00 uur. Voor wie vooraf reserveert is er om 18.00 een driegangendiner voor € 25 p.p. (keuze uit vis, vlees of vegetarisch; prijs is exclusief drankjes).

De rit

Met de Seterse Hoeve als begin – en als startpunt beginnen we met een mooie, gevarieerde rit door het mooie Brabantse land.  Dorpjes die we aandoen zijn onder meer ’s Gravenmoer, Waspik, Geertruidenberg, Drimmelen en Terheijden. Vanzelfsprekend is er ook over de andere dopjes wat te vertellen, maar we beperken ons even hier tot ‘s Gravenmoer.

De naam van het dorp is afgeleid van moer, een veengebied dat in dit geval eigendom was van de graaf van Holland.

’s Gravenmoer wordt voor het eerst vermeld in 1293. Het is ontstaan als veenkolonie en hoorde oorspronkelijk bij het Graafschap Holland dat een gedeelte van het gebied ten zuiden van de rivier de Maas in bezit had. In het bewuste jaar gaf graaf Floris V vijftien hoeven wilderten in den Groten Ham aan Steven van Waalwijk. In 1326 sprak men van vijftien hoeven venes, legghende in Sgraven moer. Samen met Roosendaal wordt ’s Gravenmoer genoemd als oudste veenkolonie van Nederland. Er lag een turfvaart, die echter in de loop van de 15e eeuw verzandde, waarna in de 16e eeuw de ’s Gravenmoerse Vaart werd gegraven. Van het begin af aan was ’s Gravenmoer een schippersplaats, waar gehandeld werd in turf, stro en rijshout. Uiteindelijk kwam aan de turfwinning en later ook aan de scheepvaart een einde. In 1950 werd de haven gedempt.

In 1421 werd het dorp tijdens de Sint-Elisabethsvloed zwaar getroffen. In de zestiende eeuw kwam het dorp via de contacten die de schippers hadden, in aanraking met de Reformatie en werd het gewonnen voor de “nije leer”. In 1610 werd een predikant aangesteld. De eeuwen daarna bleef ’s Gravenmoer een protestantse enclave in een rooms-katholieke streek.

Gedurende de Tachtigjarige Oorlog probeerde het dorp aansluiting te vinden bij Brabant, maar het werd in 1734 bij Holland gevoegd. In 1814, na de Franse tijd, werd het dorp definitief bij de nieuw gevormde provincie Noord-Brabant gevoegd. Tot 1997 vormde ’s Gravenmoer een zelfstandige gemeente, waarna het bij Dongen werd gevoegd.

meer »


GCCC - Historisch Goed vanuit Hellevoet

Voor ons volgende evenement op 11 oktober maken we onze old- of youngtimer klaar voor een toerrit uitgezet door ons lid Kees. We gaan naar het eiland Voorne-Putten. De oudgedienden bij de GCCC zullen zich misschien herinneren dat we daar al eerder zijn geweest, maar dat is al wel een tijdje geleden. We gaan daarvoor terug naar het jaar 1996 en nog eens in 2000. In dat laatste jaar begonnen en eindigden we toevallig in hetzelfde restaurant als waar we nu naar toe gaan!

Rijdend door het Zuidhollandse eiland Voorne-Putten zien we een verrassend ruime en landelijke streek die toch vlak onder de rook van Rotterdam ligt. Het wordt een rit waarbij we niet alleen mooi natuurschoon zullen zien en allerlei monumentale panden,  maar ook molens, schepen en vestingwerken. En niet te vergeten natuurlijk, oldtimers!

Waar is het trefpunt?

We worden verwacht tussen 12.00 en 12.30 bij restaurant Aquarius, Zuidfront 2, 3221 AZ Hellevoetsluis. De rit zal daar ook eindigen. Een mooie locatie aan het Haringvliet met uitzicht op een vuurtoren.

Wat gaan we zien?

De rit begint in de oude vesting van Hellevoetsluis.

Hellevoetsluis ontstond in 1598, als oorlogshaven gegraven in opdracht van de Staten van Holland. Dat gebeurde aan de sluis van de polder Nieuw Helvoet, waar in de zestiende eeuw in een inham in de gorzen een veilige schuilplaats voor de zeeschepen was ontstaan. De haven werd door sterke vestingwerken omgeven. In 1637 werd de vesting uitgebreid met een dok – één van de oudste van ons land – om er oorlogsschepen te repareren. In de 17e eeuw groeide de vesting aan het Haringvliet uit tot een van de belangrijkste marinehavens van de Republiek. De Ruyter, Tromp en Piet Hein hadden er hun thuishaven. In 1688 voer stadhouder Willem III (keurig getrouwd met Mary Stuart, maar voorzien van een aantal vriendjes) met een sterk leger uit Hellevoetsluis naar Engeland, om daar op verzoek van de Engelse adel zijn schoonvader te verjagen en zelf koning van Engeland te worden.

Vroege vogels kunnen al wat eerder komen en een bezoek brengen aan de Museumkade. Is zeker de moeite waard. Op de Museumkade hebben museumschip De “Buffel”, Lichtschip de “Noord Hinder” en de mijnenveger AMS ms Bernisse een vaste ligplaats. Museumschip de “Buffel” is op zondag vanaf 11:00 te bezoeken. De toegangsprijs is € 5.- p.p. Vanaf de Museumkade is het nog maar 5 minuten rijden naar het restaurant. meer »


GCCC toertocht: Vierlandenroute Zuid-Limburg

VAALS – Op zondag 6 september 2015 neemt ons lid Frans jullie mee naar een on-Nederlands stukje Nederland. De vierlandenroute gaat door de geschiedenis en de heuvels van Zuid-Limburg heen.

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur in Restaurant De Bokkerijder, Viergrenzenweg 232,  6291 BX Vaals op het hoogste punt van Nederland.


Dit restaurant beschikt over een ruime parkeergelegenheid en heeft een fantastisch uitzicht op het nabij gelegen Duitse Aken. Koffie/thee met vlaai staan klaar. En…als je vroeg bent kun je naar het vierlandenpunt wandelen dat 5 minuten verderop ligt.

We eindigen de dag ook hier tegen 17.00 uur. Voor wie vooraf reserveert is er om 18.00 een driegangendiner voor € 25 p.p. (keuze uit vis, vlees of vegetarisch; prijs is exclusief drankjes).

Om 13.00 uur beginnen we de rit bij het historische vierlandenpunt waar tot 1915 ook het republiekje Neutraal-Moresnet grensde aan Nederland. In deze ‘taartpunt’ was een grote zinkmijn die in 1815 bij het Congres van Wenen in een apart staatje werd ondergebracht. Er was een eigen vlag, eigen postzegels, en er is geprobeerd het Esperanto als officiële taal aan te houden. Op het huidige drielandenpunt staat nog de vierde grenspaal.

We rijden de grens over en wanen ons in een andere wereld. Huizenbouw, straten en opschriften zijn heel anders dan in Nederland. We rijden door een stuk Duitstalig België, dat officieel onder de Franstalige provincie Luik valt. Over kronkelende en holle weggetjes komen we weer in Nederland.

We passeren een wijngaard (proeven facultatief) en komen dan aan bij de Gulperberg (stijl omhoog: 14%!) van waaruit weer een mooi uitzicht is.

Langs bierbrouwerijen en nog meer kronkelende wegen rijden we via Duitsland weer naar restaurant De Bokkerijder.

De totale rit zal ongeveer 60 km. zijn  met hier en daar een mogelijkheid tot wat extra lusjes.

Kosten

Betalen doe je, zoals je dat inmiddels gewend bent van de GCCC van tevoren.

Leden betalen € 2,50 en introducés € 6,50. Daarbij is inbegrepen koffie/thee en vlaai.

Onderweg zijn de stopplaatsen op individuele basis en voor eigen rekening. Ook de facultatieve wijnproeverij is niet inbegrepen.

Diner

Na de rit kun je, als je dat wilt, gezellig blijven dineren:

Voorgerecht: tomaten met mozzarella en balsamico

Hoofdgerecht: keuze uit
- speenvarkenrugfilet met Vaalser stroop
- gebakken Gulpener forel met Limburgse mosterdsaus
- kruidenkaasje in aardappeljasje met seizoensgroenten

Nagerecht: keuze uit
- monchoutaart met kersen
- dame blanche

meer »


OUTtv Vlaanderen met de GCCC mee bij de Antwerp Pride 2015

OUTtv Vlaanderen was aanwezig bij de GCCC-deelname aan de Antwerp Pride van 8 augustus 2015 om een reportage te maken. Het resultaat staat nu ook op YouTube. Je kunt het zien als je op deze link klikt:  Gay Classic Car Club – YouTube.

Met dank aan OUTtv Vlaanderen


Take a ride In the Antwerp Pride!

ANTWERP PRIDE – 8/9 AUGUSTUS 2015

Heb jij ook zin om je (roze) trots mee te nemen voor een lekker weekend bij onze zuiderburen?

Dat kan! Onze leden Con,  Koos en Mark hebben samen met Ludo  een heel leuk weekend geregeld – niet geheel toevallig samenvallend met de Antwerpse Pride  -  waarbij we zelfs vooraan in de Antwerp pride meerijden. Zie je het al voor je? Jij met je partner rijdend door het mooie Antwerpen met publiek over de Antwerpse Scheldekaaien? Veel bekijks, dat spreekt. Wie houdt er nou niet van een mooi model? Niet alleen je oldtimer mag mee, ook een (geschorste) youngtimer mag, nu ook dit weekend geheel voor de evenementenregeling is aangemeld. Dat zijn dus twee volle dagen!

Leuk, maar je kunt niet beide dagen?

Geen probleem, je kunt je ook aanmelden alleen voor de zaterdag, al of niet met diner.

Red & Blue

Naast het bewegen van je ledematen om te manoeuvreren, kun je vanzelfsprekend ook je hele lichaam laten bewegen op de dansvloer bij onder meer the Red & Blue. Show your moves and get your grooves. En dat niet alleen; ook kun je nog lekker feesten bij Wave. Dus…..doe jezelf en een ander plezier en trek een mooie outfit aan en ga lekker swingen, grooven, moven, grinden etc….

Het draait in dit weekend immers niet alleen om onze geliefde oude voitures, ook onze andere, gezamenlijke  roots komen nu aan bod. We hebben een tamelijk (vol) georganiseerd programma, met ritten en feesten en laten daarbij ook jou de keuze om te feesten of toch te rijden. Voor ieder wat wils, niet waar. Na het rijden kun je dan vanzelfsprekend onder het genot van een drankje uitblazen of je onderdompelen in het feestgewoel.

Op zondagmiddag kun je dan uiteindelijk ook zelf beslissen of je naar huis gaat of nog even van de zuidelijke gastvrijheid geniet.

meer »


Picknickrit 2015: Divers in allerlei facetten op een typisch Hollandse zomerdag.

Wat begon als een rit met een eindeloze reeks van hoosbuien, eindige in een zonovergoten picknick. Een verslag van de Picknickrit op 19 juli 2015!

De 115 deelnemers arriveerden afgelopen zondag in Restaurant Westeinder Paviljoen te Aalsmeer waar de potpourri van old- en youngtimers bij elkaar kwam. Terwijl de deelnemers konden genieten van het traditionele gebak met koffie of thee gaven de organisatoren van de rit Peter en Jeroen uitleg over de rit. Waarna zoetjesaan de deelnemers naar hun auto vertrokken. Dit keer zaten er ook auto’s bij die niet eerder of weinig bij een rit verschenen zijn. Zoals een DAF 66 YA uit 1974 en een Chrysler Valiant uit 1963.

De deelnemers reden door diverse grotere plaatsen zoals Alphen aan den Rijn en Zoetermeer, maar ook door verschillende kleine, leuke dorpjes. Tijdens de rit regende het en leek het weer de vorige editie te herhalen, maar tóch waren de weergoden ons goed gezind, want toen men steeds dichter bij de picknickplaats kwam verdwenen de donkere wolken en trok de lucht helemaal schoon. Het werd uiteindelijk zelfs nog stralend weer!

meer »


GCCC Picknickrit “Van plas naar picknick”

De zomer komt eraan! Tijd om weer te gaan picknicken in de tuin, of het weiland, van onze leden Piet en Ernst! Om alle aandacht aan de organisatie van de picknick te kunnen geven is de organisatie van de rit naar de picknick overgedragen aan onze leden Peter en Jeroen. Zij hebben voor 19 juli a.s. een rit uitgezet in het mooie Groene Hart.

Het startpunt is in Aalsmeer onder de rook van Schiphol en eindigt ook dit jaar weer traditiegetrouw op de boerderij van Piet om daar al je zelf meegebrachte lekkernijen op te peuzelen. En vanzelfsprekend wordt een mooie ambiance traditioneel getrouw zeer op prijs gesteld!

De inschrijving is inmiddels gesloten. We hebben een recordaantal van 118 deelnemers!!

Het trefpunt

We verzamelen tussen 12:00 en 12:30 uur in Aalsmeer in het Restaurant Westeinder Paviljoen Aalsmeer. Kudelstaartseweg 22, 1431 GA Aalsmeer. Koffie en gebak staan voor je klaar. Vergeet niet na je flukse inschrijving ter plaatse ook nog even bij te praten met je GCCC-vrienden! Je kunt op het buitenterras van het mooie uitzicht van de Westeinder plassen genieten en bovendien zul je af en toe een vliegtuig zien landen en opstijgen.

Wat gaan we zo allemaal doen? Rit én picknick!

We gaan een mooie, gevarieerde rit (waarover hieronder meer) rijden die zal eindigen bij de domicilie van Piet. Daar gaan jij en je vrienden heerlijk genieten van alle zelf meegebrachte  lekkernijen. Tijd dus om eens uit te pakken! We hopen natuurlijk op mooi weer, maar als de weergoden ons minder goed gezind zijn, kan picknicken gewoon droog onder de partytent, in de stal en/of in de garage.

Wat neem je mee voor de picknick?

Tafeltjes, stoeltjes, bestek, kandelaars, theeservies of champagnekoelers, je kunt het allemaal meenemen voor een feestelijke (roze) aankleding! Denk ook aan fruit, eigen sapjes, bier of wijn of bubbels! De meest smakelijke en aantrekkelijk uitziende picknicks ontvangen een aanmoedigingsprijs. Zoals gezegd, je kunt je helemaal uitleven. Je wilt natuurlijk dat jouw presentatie er het mooiste uit ziet!

Stel het regent …

Geen probleem! Dan wordt de ‘partystal’ voor iedere deelnemer geopend en kun je hier terecht. Zo houden wij het helemaal droog!

Taxatie van je dierbare bezit

Nee, natuurlijk niet je partner, maar je geliefde klassieker of youngtimer. Een taxatierapport is geen overbodige luxe, eerder een noodzaak. Naast de eis van de verzekeringsmaatschappij bij een WA+ of casco verzekering is het ook bij een WA verzekering handig om een taxatierapport te hebben. Als een ander schade veroorzaakt heb je dan een bewijs wat de waarde is en word je door de tegenpartij niet afgescheept met een veel te lage waardeschatting van een schade-expert.

Op de boerderij zijn mensen van Plettenburg-taxaties aanwezig, die vanaf 14.30 uur tot het eind van de middag taxaties kunnen verrichten. Men is in staat om die middag ongeveer 12 auto’s te taxeren. Het is voor deze mensen erg handig om van te voren te weten wie belangstelling heeft. Als je interesse hebt, wil je dat dan laten weten via info@gccc.nl? Vermeld daarbij het kenteken, merk en type auto en de APK-vervaldatum. De kosten ad € 89.- zijn overigens voor eigen rekening. meer »


Rond Utrecht, door de bossen, langs forten en plassen

Juni staat al weer in de startblokken…jullie en jullie bolides toch ook?

Onze voorzitter Hans en the first leading man Sam hebben een mooie rit georganiseerd in de fraaie omgeving van Utrecht en wel op 7 juni a.s. We komen helaas niet in de stad Utrecht zelf en mijden met name haar mooie binnenstad, aangezien een aantal van onze auto’s daar niet meer mogen komen (de controle is streng en je riskeert een boete van €90,-).

Het trefpunt

We verzamelen tussen 12.00 en 12.30 uur in Doorn op het landgoed Beukenrode, waarover dadelijk meer. Beukenrodelaan 2, 3941 ZP Doorn (0343-473220).

Binnen staan koffie en koek klaar en de mee-eters kunnen hier later op de dag weer aanschuiven voor een borrel, en warm en koud buffet.

  • De inschrijving is inmiddels gesloten. We hebben weer veel deelnemers, 106!.

Parkeren en melden

Bij aankomst op Beukenrode mogen de auto’s tot vlak bij het huis in het gras worden geparkeerd.

Vanzelfsprekend begrijpen we goed dat je met je GCCC vrienden wilt bijpraten en elkaars bolide wilt bewonderen, maar vergeet a.u.b. niet op tijd je te melden voor de inschrijving ter plaatse en ook weer op tijd terug te zijn voor het diner dat rond 18.00 uur begint (na de traditionele prijsuitreiking).

Jachthuis Beukenrode

Het monumentale pand “Beukenrode” kent een rijke historie. Op de plaats van het huidige jachthuis stond in de achttiende eeuw een hofstede met bijbehorende geometrisch aangelegde tuin met vijver. De vijver was een S-vormige slingervijver die er nog steeds is. In 1872 werd de oude hofstede afgebroken. Een nieuw huis werd gebouwd ”Nieuw Sterkenburg”. Dat huis heet nu het Jachthuis. Het is gebouwd in neo-renaissance stijl met Italiaanse motieven Tot 1950 was het huis particulier bewoond. Toen vestigden de Broeders ven Onze Lieve Vrouwe van Lourdes een internaat voor jongens van 12 tot 18 jaar met aanpassingsproblemen. In 2002 is het pand, zowel van binnen als van buiten, ingrijpend gerestaureerd. meer »


Eurotour 2015 in Duitsland: Volgeboekt

GLEISZELLEN-GLEISHORBACH – Onze vrienden van Queerlenker waren aan de beurt om de Eurotour van 2015 te organiseren. En dat hebben ze gedaan. Na een inschrijfperiode van slecht 15 dagen is de Eurotour volgeboekt!! Hieronder  staat de aankondiging die we van Ralf hebben ontvangen om op onze website te plaatsen.

Beste GCCC-leden en vrienden van de Queerlenker,

Queerlenker is verheugd jullie tijdens de pinksterdagen uit te nodigen voor onze Eurotour 2015!

In het weekend van 22 tot en met 25 mei 2015 willen we een gebied laten zien waar we tot nu toe nog niet met jullie zijn geweest: de Palts, of in het Duits „die Pfalz

Dit betreft het gebied rond Karlsruhe tot aan de Elzas in Frankrijk.

Ons hotel is zeer comfortabel met zwembad en sauna. Vanuit het hotel hebben we een prachtige blik op het Rijndal en de uitgestrekte bossen waar de Palts bekend om staat. Van hieruit beginnen we de spannende toertochten door de westelijke Palts en de daaraan grenzende Elzas. Meer informatie over het hotel vind je op hun site; http://www.suedpfalz-terrassen.de/ (150 personen maximaal)

22 mei   Aankomst

Aankomst, check-in en diner. Gezellig de contacten weer opwarmen!

23 mei  De museum-dag

Het eerste deel van de toer voert ons over prachtige wegen dwars door de Palts, naar het indrukwekkendste techniek museum van Duitsland, het Technik Museum Speyer. Hier is niet alleen techniek te zien, maar ook te beleven! Bijvoorbeeld in de grootste ruimtevaart-tentoonstelling van Europa „Apollo and Beyond“ waar je onder andere de spaceshuttle Burana kunt bewonderen. Tevens vind je daar een Boeing 747, een onderzeeër en vele auto’s. En je mag bijna overal in!

De binnenstad van Speyer is slechts een paar minuten te voet vanaf het museum en deze stad biedt naast een prachtige historische binnenstad een keizerlijke Dom; de grootste nog bestaande romaanse kerk ter wereld!

´s Avonds komen we weer terug in ons hotel voor het diner, gevolgd door een ontspannen avondprogramma, disco en een afzakkertje….

meer »


« Pagina 1, 2 »