Terugblik 2014

Lusthoven, Kastelen en Mann

Thomas Mann

Op zondag 21 december vindt het laatste GCCC-evenement van dit jaar plaats in het hart van Nederland. Bij deze laatste bijeenkomst van 2014 is er niet alleen een rit door de mooie provincie Utrecht; ook hebben we Jan van der Schee weer bereid gevonden om voor ons een diaklankbeeldvoorstelling te houden. Dit keer is het onderwerp Thomas Mann. Thomas Mann (1875-1955) was een van de grootste Duitse schrijvers uit de twintigste eeuw. Jan vertelt ons meer over het boeiende leven van deze van oorsprong Duitse schrijver die weliswaar keurig getrouwd was en zes (!) kinderen had, maar feitelijk meer interesse had in de herenliefde.

We hebben 57 deelnemers!

Waar is het startpunt?

Start- en eindpunt van de rit van 21 december is café restaurant de Engel, Burgemeester Wallerweg 2, 3991 DM Houten, tel.:  030 637 1554.  Je wordt tussen 11.30 en 12.00 uur daar verwacht voor koffie met gebak. We starten rond de klok van 12.30 met onze decemberrit.

Wat kun je verwachten bij het diaklankbeeld?

Degenen die Jan’s eerdere lezingen voor onze vereniging hebben meegemaakt over Ludwig II en Oscar Wilde zullen zich Jan ongetwijfeld herinneren als een boeiende verteller en grote kenner van de geschiedenis. Het geheel wordt verder opgeluisterd met muziek van Mendelssohn en Wagner. Ook zal er aan het eind van de lezing een quizje zijn waarbij leuke prijsjes zijn te winnen. meer »


GCCC in Limburg: Plassen in de Maas

PANHEEL – Op zondag 16 november ben je welkom met je bolide in Midden-Limburg. Paul en Marchel hebben daar een rit voorbereid voor jullie.

Het belooft een afwisselende rit te worden door Maasgouw waarbij we ook een stukje over de Belgische grens kijken. Dit gebied is vooral bekend van het water in de Maas, de diverse plassen en jachthavens. De rietkragen langs de oever zullen jou en je bolide toewuiven.

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur in de brasserie van Restaurant Boschmolenplas, Bosmolenweg 16, 6097 NG Panheel. Dit restaurant beschikt over een eigen ruim parkeerterrein. Binnen staat de koffie / thee met de bekende Limburgse vlaai voor ons klaar.

En wat gaan we allemaal zien?

Kort na vertrek zullen we iedereen (opnieuw) kennis laten maken met Thorn het eerste stadje op de westelijke Maasoever.  Dit plaatsje is vooral bekend als het Witte stadje met zijn witte huisjes in het centrum.

meer »


Herfsteditie GCCC Magazine reeds bij je thuis

GCCC magazine 78SON EN BREUGEL – De redacteur van ons kleurrijke magazine heeft de drukopdracht voor de herfstuitgave weer tijdig  verzonden. De afgelopen dagen werden er weer de nodige kleurencartridges verbruikt om het clubblad aan het papier toe te vertrouwen. Inmiddels is het magazine bij de leden bezorgd.

In de herfsteditie ruim aandacht voor de GCCC-reis naar Schotland, te weten een verslag van de Schotse koffiemomenten van Ivar, rijkelijk voorzien van foto’s van enkele reisgenoten. Verder het vervolg van het SM-onderhoudsproject waarover Rob in nummer 76 (Lente 2014) heeft geschreven. In de rubriek Gekoesterd Klassiek neemt Paul de lezer mee naar een klein automuseum in het Zuid-Hollandse Oostvoorne.

Tenslotte ook nog een beeldverslag van de GCCC-evenementen van het derde kwartaal, een overzicht van mutaties in het wagenpark (altijd interessant) en zoals gebruikelijk is het laatste woord aan de voorzitter.

De volgende uitgave wordt rond de kerst verwacht. Kopij voor het eindejaarsnummer kan vanaf nu aangeleverd worden bij de redactie via e-mail magazine@gccc.nl


GCCC compilatiefilm van 2014

Ons lid en Facebookman Paul heeft een swingende compilatie gemaakt van alle binnenlandse activiteiten die de GCCC georganiseerd heeft in 2014. Om dat filmpje te bekijken klik je hier. Waaronder het bezoek aan de oldtimercollectie in Zeeland, de GCCC stand op het Nationaal Oldtimer Festival in Zandvoort, bezoek aan Museum “Terug in de tijd”, het passeert allemaal de revue.

a

a


GCCC-leden als vocale en beeldbepalende talenten

Een aantal leden van de GCCC  hebben naast het rijden, poetsen en mogelijk sleutelen aan oldtimers ook nog andere hobby’s. Zijn die er dan? Jazeker! Zo zingt een aantal van onze leden in het Haagse homomannenkoor Vox Rosa.

De GCCC-leden Huub, Dieter, Hans, Rob, en Jan Willem zijn sinds vele jaren lid van het Haags Homomannenkoor Vox Rosa, het oudste Homomannenkoor van Nederland.
MoederskindIn 2012 heeft het koor in eigen productie tweemaal succesvol opgetreden in het Zeeheldentheater in Den Haag en het thema van het optreden was de gecompliceerde band tussen moeder en haar homoseksuele zoon.

Naar aanleiding van dit optreden zijn de leden van het koor benaderd door regisseur Lotte van Gaalen of zij zouden willen meewerken aan Doc 25 en dat deden ze graag! Een jaar lang is het koor gevolgd door Lotte en haar crew. De documentaire heeft de titel ‘Moederskind’ gekregen en gaat over moederliefde, loslaten en acceptatie.
Het resultaat is 27 september jl. in een blok van 4 documentaires gepresenteerd tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Moederskind: de documentaire

Moederskind is een korte documentaire, die tot stand komt in samenwerking met de NTR en met steun van het Mediafonds i.h.k.v. Doc25.

De koorleden behoren tot een generatie homoseksuele mannen die opgroeiden in een tijd waarin moeders goedkeuring niet altijd vanzelfsprekend was. Dit heeft de band tussen moeder en zoon vaak op scherp gezet: een ervaring die, naast het samen zingen, de mannen van het koor verbindt.

De documentaire ‘Moederskind’ werd gemaakt door Lotte van Gaalen. “Niemand zal zoveel van je houden als je moeder. Dit inspireerde mij om een film te maken over moeders en zonen, aan het hand van de zangers van homomannenkoor Vox Rosa. Vanaf het podium zingen de mannen haar kwetsbaar, maar met lef en verve toe. Door het koor te volgen wil ik het publiek een kijkje geven in de gemeenschap waar onderling begrip en acceptatie de sfeer bepalen. Bovendien zijn de verhalen die de zangers vertellen, hoewel gekenmerkt door de tijd van opgroeien en het obstakel van ‘anders zijn’, voor iedereen herkenbaar. De loyaliteit, de onvoorwaardelijke liefde en de hang naar erkenning. De opoffering, de frustraties en het niet kunnen wennen aan haar afwezigheid. Want iedereen heeft een moeder. Daarin zijn wij allemaal verenigd, zegt één van de mannen in de film.”

De documentaire ‘Moederskind’ is inmiddels uitgezonden maar nog wel terug te zien op uitzending gemist.


GCCC Zeelandrit: Met je ouwe bak door 'De Zak'

WEMELDINGE – Op zondag 12 oktober 2014 ben je welkom met je bolide in het Zeeuwse land. GCCC-leden Arnold en Bart hebben daar een rit voorbereid voor jullie.

Het belooft een afwisselende rit te worden door Zuid-Beveland, ingeklemd tussen de Ooster- en de Westerschelde, waar we een paar bijzondere ‘pareltjes’ zullen tegenkomen.

We hebben 84 deelnemers!

Waar starten we?

Jullie zijn welkom tussen 11.30 en 12.00 uur bij Partycentrum Schoudee, te Wemeldinge, Schoudeeweg 1, 4424 NB Wemeldinge. Schoudee beschikt over een eigen ruim parkeerterrein, waar je ook je autoambulance kwijt kunt. Daar staat koffie/thee met gebak voor ons klaar.

Wat gaan we zien?

We vertrekken voor het eerste stukje van de rit gezamenlijk. We gaan dan eerst op pad naar een unieke privéverzameling van bijzondere oldtimers, die normaal niet voor publiek toegankelijk is. De toegang is gratis en we zullen daar persoonlijk rondgeleid worden door de eigenaar. meer »


Aantrekkelijke belastingservice voor GCCC-leden met geschorste youngtimers

Belastingservice bij geschorste youngtimerDEN HAAG – Als je een auto van 15 jaar of ouder, een zogeheten youngtimer, hebt waarvan het kenteken is geschorst voor de motorrijtuigenbelasting (geldt dus ook voor diesels en LPG), lees dan dit bericht goed door!

Want met een geschorste youngtimer kun je toch een aantal keren per jaar meedoen aan een evenement van de GCCC. Dat heeft het GCCC-bestuur voor je geregeld, in overleg met de Belastingdienst.

meer »


GCCC-najaarsrit: Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt‏!

OUD-ALBLAS – Op zondag 21 september mag je je klassieker weer uit de garage halen om daarmee richting Alblasserwaard te tuffen voor een gezellige rit! Deze keer georganiseerd door onze GCCC-leden Paul en Pieter Onno.

Er staat een gevarieerd programma op je te wachten. Zin om heerlijk slingerend door de Alblasserwaard te gaan, samen met je vrienden van de GCCC?

  • We hebben 70 deelnemers.

Waar start de rit?

Tussen 12.00 en 12.30 uur word je verwacht in de Kat in de Wilg, Peperstraat 28, 2969 AZ Oud-Alblas. Na koffie met taart vertrekken we.

Wat ga je zien?

Je start de rit in de Alblasserwaard, land tussen Lek en Merwede. Kaarsrecht verkaveld met sloten en vaarten. Molens hielden de weilanden droog. We volgen de slingerende stroom de Alblas, langs authentieke Hollandse boerderijen.

We bezoeken Fort Altena, een van de zesenveertig werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Altena heeft een klein museum, een winkeltje met streekproducten en horeca.

meer »


GCCC Schotland cruise: 'Come on Aboard, We're Expecting You!'

DAILLY – Wil je een geweldige en oogstrelende ervaring beleven met je klassieker in een Schotse omgeving, samen met je partner en/of andere vrienden van de GCCC? Dankzij Jan en Jo-Ann, vrienden van onze GCCC-leden Hans en Emiel, beleef je dit avontuur van 6 t/m 12 september. We hebben 54 deelnemers, dus 28 stellen in totaal (update 11 mei).

Kom aan boord voor een exclusieve zevendaagse rondreis met klassiekerrit door het district Zuid-West Ayrshire in Schotland! Met het deuntje ‘The Love Boat Exciting And New, Come Aboard, We’re Expecting You!’ erbij kom je vast helemaal in de stemming! Heb je een Schotse kilt? Mag je meenemen ;-)

meer »


Verslag van de Schotland Cruise

DAILLY – Maar liefst 54 leden van de GCCC hebben in september deelgenomen aan de Schotland Cruise. Deze cruise werd mogelijk gemaakt door onze leden Hans en Emiel en hun in Schotland wonende vrienden Jan en Jo-Ann. Hoe het ook alweer precies zat, kun je nog teruglezen in de oorspronkelijke aankondiging van deze reis. Regelmatige introducée maar inmiddels ook GCCC-lid Mayra schreef voor ons een verslag van de reis. Dank je, Mayra!

Zaterdag 6 september 2014

Het feest begint! Op weg naar de boot in IJmuiden om een weekje met de GCCC naar Schotland te gaan.

Op de parkeerplaats bij DFDS in IJmuiden troffen de Schotlandgangers elkaar en na begroetingen en de gebruikelijke hugs met de andere reizigers van de GCCC kon er worden ingescheept. Afgezien van 2 automobielen van recenter bouwjaar stond iedereen mooi bij elkaar op een dek.

’s Avonds hadden de meesten gereserveerd voor een gezamenlijk dinerbuffet en anderen aten in het à la carte restaurant. Daarna konden de voetjes nog lekker van de vloer.

Zondag 7 september 2014

We zijn om 10.00 uur (lokale tijd) aangekomen in Newcastle. Het navigatiesysteem stuurde ons direct de snelweg op hetgeen achteraf gezien helemaal niet zo gek was want de route door Newcastle was afgezet. Via een schitterende toeristische route zijn we langs de Hadrians Wall van Oost naar West gereden. Bij Hadrians Wall werd door velen een kleine wandeling gemaakt en wat later werd in groten getale geluncht in Greenhead waar de Jaguar E Type van Dave een opgeblazen accu (b)lijkt te hebben.

Via nog ongerepte gebieden van Zuid Schotland en pittoreske dorpjes rijden we verder. Een deel van de route gaat over een geasfalteerde schapentrail (geen huizen te zien, maar er lopen of liggen soms wel schapen op de weg). Onderweg zijn er af en toe gelegenheden om te stoppen en een kop koffie te drinken.

Uiteindelijk zijn we gearriveerd in Dailly waar we met groepen van vier tot zes personen allen een prima huisje betrekken. En voor sommigen gold dat er nog gezellig andere logés bijkwamen voor die nacht.

Bij aankomst op het park zijn we door Jan en Jo-Ann welkom geheten in het clubhuis van de golfclub met soep en broodjes en een tasje met foldermateriaal. Nadat de meesten zich hadden geïnstalleerd, werd er nog een hapje gegeten, bijvoorbeeld in het restaurant van het resort, en gingen de meesten aan de borrel in hun huisje waar het inmiddels knus was (kaarsen en een knabbel). meer »


« Pagina 1, 2, 3 »