Terugblik 2013

Video met terugblik GCCC-evenementen 2013

LEEUWARDEN – GCCC-lid Paul heeft een hele gave video gemaakt met sfeerbeelden van de evenementen die de GCCC in 2013 heeft georganiseerd. Vergezeld met heerlijke discomuziek van toen!

Bekijk de video!

YouTube foto van de videocompilatie GCCC 2013


FEHAC herhaalt onderzoek naar klassieke voertuigwereld

Logo FEHACBUNNIK – De FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfiets Clubs), voert een onderzoek uit naar de klassieke voertuigwereld. Een dergelijk onderzoek heeft eerder in 2006 ook plaatsgevonden. De FEHAC heeft dit onderzoek in een meer uitgebreide vorm begin 2013 herhaald.

MRB vrijstelling

Actualisering van de informatie is noodzakelijk mede naar aanleiding van het Regeerakkoord 2012, waarin de vrijstelling van moterrijtuigenbelasting (MRB) voor oldtimers of klassieke voertuigen wederom ter discussie wordt gesteld. Met deze actuele informatie kan de FEHAC de belangen van oldtimer clubs en de eigenaren van alle soorten klassieke voertuigen effectiever behartigen bij de ministeries, politici en beleidsmakers. Het onderzoek is beperkt tot voertuigen met bouwjaren tot en met 1986.

meer »


Toch akkoord met oldtimeralliantie over motorrijtuigenbelasting

FEHAC logoDEN HAAG (24 april) – Staatssecretaris Weekers (Financiën) heeft alsnog een akkoord gesloten met de oldtimeralliantie over de motorrijtuigenbelasting (MRB) op oldtimers. In de nieuwe plannen wordt de leeftijdsgrens voor belastingvrije benzineauto’s, diesel- en LPG-auto’s opgetrokken naar 40 jaar.

Kwarttarief

Benzineauto’s ouder dan 26 jaar komen in aanmerking voor het kwarttarief (maximaal € 120,- per jaar), maar dan mogen ze tijdens de wintermaanden (december, januari, februari) niet rijden. De oude schorsingsregels blijven gewoon van kracht. Bedrijfsvoertuigen en motorfietsen komen ook in aanmerking voor het kwarttarief. Daarmee is de dagenkaart definitief van de baan.

Wagenpark GCCC

Uit onze wagenparkstatistieken blijkt dat de GCCC-leden gezamenlijk 73 klassiekers bezitten die vanaf 2014 ouder zijn dan 40 jaar. Voor de overgangsregeling komen 71 klassiekers in aanmerking (vanaf de jaren 1974 t/m 1987). En dan bezitten de GCCC-leden nog 81 klassiekers, die stammen uit de periode vanaf 1988.

Wat ga je doen?

Wat ben je als GCCC-lid van plan om te doen, als per 2014 de nieuwe MRB-regels worden ingevoerd?

meer »


Najaarsweekendje GCCC: Op jacht naar Gronings pracht (verslag)

SaabmuseumSCHARMER – De najaarsrit 2013 van de GCCC is op zondag 13 oktober georganiseerd in de provincie Groningen. GCCC-lid Freek had een interessante en afwisselende rit voor je samengesteld, inclusief een bijzonder bezoek aan het Saabmuseum!

Brrrr…. maar droog!
Ja, het was een koude dag (slechts 10 graden) , maar we hadden geluk dat het op de middag van de rit niet regende en we regelmatig de zon zagen. dat was in de rest van Nederland wel anders, daar regende het langdurig. Kortom: we zaten hoog en droog!

GCCC in autospecial van Financieele DagbladFullcolor in Financieele Dagblad

Ook erg leuk: in hetzelfde weekend bleek de GCCC met een prachtige foto in een autospecial van het Financieele Dagblad te staan. Een aantal leden mocht even voelen aan het magazine en uiteraard de bijzonder mooie foto bekijken, die tijdens de juni-rit van dit jaar was gekiekt. Wat een geweldig staaltje promotie voor onze levendige club!

meer »


Aantrekkelijk GCCC-ritje door Wonderryck Twente

Simca en Mercedes Benz rijden als klassiekers door het Twentse landschapDE LUTTE – Wonderryck Twente, de GCCC-rit van zondag 23 juni 2013, leek bij vlagen op een nieuwe attractie uit De Efteling waarin je je fantasie de vrije loop kon laten gaan!

Heerlijk samenspel

Werkelijk een heerlijk samenspel van glooiende landschappen met bloeiende maïsvelden, granen en zomerse bloemen of planten. Dat alles afgewisseld door zonnige momenten met dreigende donkere wolken en 18 graden.

meer »


GCCC-rit: Boeren en Citroëns ontmoeten in Koggenland!

Bezoek met klassiekers van de GCCC aan een boerderijmuseumOUDENDIJK – Zolang het nog goed weer is en onze klassiekers nog ongeduldig staan te wachten voor een volgende rit, gaan we met de GCCC er op uit!

Op zondag 17 november gaan we met 88 deelnemers de gezelligheid van het Koggenland opzoeken, met een stukje terug in de tijd. Zij gaan ook zeker de vingers aflikken bij een garage vol Citroëns, onder gays hèt meest favoriete automerk! Onze organisatoren zijn dit maal de leden Leo en Rob, die zelf in deze omgeving woonachtig zijn.

Waar is de start en finish?

Deelnemers worden tussen 12.00 en 12.30 uur verwacht in Restaurant & Party huis La Mére Anne in Oudendijk aan de Dorpsweg 109-110. Uiteraard word je met koffie/thee ontvangen en daarnaast krijg je typisch streekgebak: een lekker stuk Hollandse broeder!

Mocht je de afstand naar de rit te ver vinden, dan kun je ook een dag eerder komen. La Mère Anne biedt ook comfortabele hotelkamers aan, vanaf € 47,50 per persoon, inclusief ontbijt!

meer »


GCCC Magazine 74 herfsteditie verschenen

GCCC magazine 74 herfstSON EN BREUGEL – Zodra het buiten geur en nat is, kun je lekker bij de kachel gaan lezen in het nieuwste GCCC Magazine. Het lijfblad speciaal voor onze trouwe leden. Met aandacht voor:

  • De GCCC in het Financieele Dagblad
  • VW-Kever lid in de schijnwerpers met een leuke anekdote: hoe werd hij als 21-jarige lid van de GCCC?
  • De loopbaan van Daf en Renault klassiekers als filmsterren in de telefilm SKIN en in de tv-series ‘Annie M.G.’ + ‘Toen was geluk heel gewoon’
  • Het maffe automerk Matra in ‘Lost Legends’
  • Sfeerimpressie van Queerlenker met GCCC: Unter Dampf
  • Een reisverslag met de dwergautoclub Nederland

Wil je ook een artikel schrijven voor ons clubblad, heb je al iets geschreven dat je andere leden ook graag laat lezen of heb je leuke foto’s van evenementen om te plaatsen? Mail het door aan onze redacteur Hans via: magazine@gccc.nl


GCCC en Queerlenker gaan 'Unter Dampf'!

Vrijwilligers van de VSM

In het weekend van 6 – 8 september houdt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) zijn jaarlijkse Terug naar Toen festijn in Beekbergen. Het leek onze zustervereniging Queerlenker leuk hier een weekendevenement aan te koppelen en dat samen met de GCCC te doen.

Wat is het bijzondere van de VSM?

Bij Terug naar Toen brengt de VSM zowat alle (minstens 10) stoomlocomotieven op stoom en laat treinen rijden op het traject Apeldoorn – Beekbergen – Loenen – Eerbeek. Tussen Loenen en Beekbergen rijden ook klassieke autobussen. Daarnaast zijn er modeltreinen, boeken en prullaria. Het bijzondere van de VSM is dat hun stoomlocs vrijwel allemaal van het grootste formaat zijn dat er in Europa rondreed. We gaan de VSM bezoeken op zondag 8 september. Je kunt zelf kiezen wat je gaat bekijken en hoeveel trein- en busritten je wilt maken. Tip: er vliegen nog wel eens roetdeeltjes rond, rondlopen in witte kleding is vragen om vlekken! meer »


Facebook-actie voedt toestroom honderden oldtimerbezitters naar Malieveld

Oldtimerprotest Malieveld Den Haag met o.a. RenaultsDEN HAAG (16 dec. 2013) – De protesten van ruim 400 oldtimerbezitters zullen niet veel invloed uitoefenen op de besluitvorming in de Eerste Kamer. Dat verwacht Wouter van Embden van VrijstellingOldtimer. Bij de protestactie waren ook een aantal leden van de GCCC aanwezig.

‘Realistisch gezien wordt het gewoon een hamerstuk en zal het direct worden aangenomen’, zegt Van Embden in gesprek met Telegraaf Autovisie. Toch denkt hij een sterke troef in handen te hebben.De oldtimerregeling wordt nu al voor de derde keer in 4 jaar aangepast zonder dat er een echte reden voor is. Dit kan gewoon niet.’

meer »


Nazomerrit: Alles aan de kant voor het Brabantse en Gelderse land!

Gele Daf en andere klassiekers bij locatie voormalig Autotron DrunenDRUNEN – Met een mooie opkomst van 74 deelnemers reed de GCCC op zondag 22 september een nazomerrit door een schitterend stukje Nederland, waar het nog ouderwets gezellig vertoeven is! Daarom hadden de organisatoren Hans en Emile figuurlijk alles aan de kant gezet om te genieten van het goede leven in het Brabantse en Gelderse land!

Het was ook een leerzame rit. Onderweg kon iedereen namelijk op zoek naar antwoorden op de vele toepasselijke vragen, die Hans en Emile hadden bedacht.

Citroën SM rijdt in het Gelderse plattelandTijdens de rit was het in het begin vrij bewolkt, met een spatje. Toch met 20 graden zeer aangenaam. In de namiddag brak de zon door; dat was helemaal genieten!

Waar was het start- en eindpunt?

Ons begin- en eindpunt was Partycentrum Wijnand van Delft in Drunen. De klassiekers werden geparkeerd op de voormalige binnenplaats van het oude Autotron in Drunen. In het partycentrum werden de deelnemers in de Engelse lounge ontvangen met koffie/thee en een ruime keuze aan versgebakken stukken taart van de plaatselijke bakker.

meer »


« Pagina 1, 2, 3 »