Terugblik 2012

Roze sterren en hun Auto's: nieuwe rubriek GCCC-Magazine

GCCC Magazine voorkant nummer 69SON EN BREUGEL – Editie (met standje) Soixante-neuf van het GCCC-magazine is verschenen. In deze zomereditie het eerste artikel in de nieuwe serie “Roze Sterren en hun Auto’s”, een verhaal over de ontwikkeling van een Bentley-boy en een bijdrage in de rubriek “Pa’s Auto’s”.

Verder fotoreportages over de nationale én internationale evenementen van het tweede kwartaal. In het midden van het magazine is een verrassing opgenomen waar de creatievelingen onder ons wel even zoet mee kunnen zijn. Gelukkig heeft de redactie ook weer een mooi model bereid gevonden om voor pagina 5 te poseren. Kortom, een blad om naar uit te kijken. Lekker om mee te nemen naar je zomerse vakantiebestemming?


Najaarsrit-verslag: Droomvlucht door natuurlijk Posbank schoon

GROESSEN – De najaarsritten van de GCCC zijn veelal vol prachtige herfstkleuren en dat was ook het geval bij de rit van zondag 21 oktober. Het weer zat ook mee met 17 graden en later op de middag ook een heerlijk naarjaarszonnetje. Een middag die voorbij vloog als een droomvlucht!

We hadden bijna 50 klassiekers en liefst 103 deelnemers, waaronder een lid van de Duitse Queerlenkerclub. Aldrin en Erik, onze GCCC-leden die deze rit organiseerden, lieten de deelnemers in deze rit met hun klassieker als het ware vliegen door een schitterend stukje natuur van de Posbank in de omgeving van Arnhem. Vliegen en dromen was ook het thema van de rit, want tijdens een pauzestop bezochten we het militaire vliegbasismuseum Deelen met haar roerige 100 jaar luchtvaartgeschiedenis.

meer »


Nazomeren en drenthenieren langs Drenths-Friese wouden

STEENWIJK (update 2 okt) – De GCCC-rit van 9 september betekende drenthenieren op een heerlijke nazomerdag. Veel zon en ruim 25 graden!

Onze organisatoren Alfons en Huub hadden een fraaie landschappelijke tocht uitgezet langs brinkdorpen als Vledder, Frederiksoord en Wapserveen. Zo kregen we een geweldige blik op hoe het mooie Drenthe is. Niet voor niets een plek waar veel Nederlanders om na hun werkzame leven gaan Drenthenieren! We mochten deze keer een gezellige groep begroeten van 56 deelnemers.

meer »


Cabrioletten rond het Mastgat en zeewater

BRUINISSE – De klassiekerrit van zondag 19 augustus kende een zonnig en heet weertype; rond de 30 graden! Voor bezitters van een cabrio geen probleem (als die het doet), want met een aangenaam zeebriesje was het heerlijk toeren langs de hoofdvaarroute voor de scheepvaart: het Mastgat/Zijpe.

De organisatie was in handen van onze leden Chris en Richard, die de rit ‘Ke(e)ten rond het Mastgat’ hadden betiteld. We hadden een mooie opkomst van 69 deelnemers, waarvan een flink deel met een cabrio klassieker was gekomen!

Vele fotoalbums

Van deze rit zijn veel foto’s gemaakt. De albums van Marchel, Con, Erik, Bart-Joost en van Bart kun je via de link op de ledensite bekijken. Hiervoor dien je lid te zijn van de GCCC en ook een loginaccount te hebben (te verkrijgen via: info@gccc.nl)

meer »


GCCC-magazine gerestyled!

GCCC-magazine nr.71

GCCC-magazine nr.71

SON EN BREUGEL – De redactie van het GCCC-magazine heeft zojuist bericht dat de wintereditie bij de drukker is afgeleverd. IJs en weder dienend zal het clubblad nog voor de kerst bij de leden in de brievenbus belanden.

Grote verrassing

De leden staat een grote verrassing te wachten, want zoals de hier afgebeelde voorkant al laat zien: de 71e uitgave van het GCCC-magazine is compleet gerestyled. Frisser, fruitiger en met meer kleur is het gewaardeerde clubblad weer helemaal bij de tijd. Enkele nieuwe rubrieken maken de vernieuwde uitgave compleet.

Laat je horen!

De redactie van het clubblad is razend nieuwsgierig naar de reacties op de veranderingen. Laat weten wat je ervan vindt, dat kan via een e-mail naar magazine@gccc.nl.


Gezellig '20 jaar GCCC'-weekendje!

GILZE-RIJEN – Het jubileumweekend ‘20 jaar GCCC’ van 16 t/m 18 november 2012 is een gezellig en ontspannen evenement geworden. Hoewel de zondagochtend nogal regenachtig was, klaarde het in de middag flink op, waardoor het weekend heerlijk zonnig eindigde.

Wat waren de highlights?

Het GCCC-bestuur had een mooi afwisselend programma samengesteld, waarvoor met name evenementenman Marchel veel werk heeft verzet. Daardoor konden we onder meer genieten van:

  • - Schitterende zaterdagochtendrit;
  • - Mooie klassiekers van Retro Legends en Classic Park;
  • - Heerlijk abdijbier van La Trappe;
  • - Lieve hindes en bokken van de hertenboerderij.

Uiteraard was ook het nodigde geregeld voor het jubileumfeestje: een geweldig lekker viergangendiner door de catering van Van der Valk in Gilze. Als verrassend entertainment kwamen de ‘Jongens van de Reisvereniging’, met vrolijke deuntjes van weleer.

Mede-cluboprichter

Meer dan 50 (oud)leden van de GCCC namen deel, waaronder ook mede-cluboprichter Tony Vos. Hij zat vanaf mei 1992 tot 1994 in het GCCC-bestuur als redacteur. Ted Mooren (van de TROS) was toen onze eerste voorzitter. Die is daar in 1994 mee opgehouden en vanaf dat moment heeft Tony twee functies gecombineerd: voorzitter en redacteur.

meer »


Queerlenker Herfsttour in Sauerland volgeboekt

Hotel Seegarten

Hotel Seegarten

SUNDERN – Onze Duitse vrienden Rudi en Uwe van Queerlenker organiseren van 5 tot 7 oktober 2012 een tourweekend in het mooie Sauerland. Voor dit evenement hebben zich al 78 deelnemers aangemeld. Om er voor te zorgen dat deze klassiekertoer gezellig en overzichtelijk blijft heeft de organisatie besloten om de aanmeldtermijn te sluiten.

Grootste evenement

Volgens Ralph Raspe, voorzitter van Queerlenker, zal dit het grootste clubevenement van de Duitse zusterclub tot nu toe gaan worden. Dan zijn wij als GCCC erg verwend: onze club haalt bij sommige maandbijeenkomsten al meer dan 80 deelnemers. Uiteraard hebben wij het voordeel dat onze afstanden makkelijker te overbruggen zijn dan die in Duitsland. Dus het is geweldig dat Queerlenker nu ook een groot deelnemersveld kent, waarvan 9 GCCC-leden!

meer »


Let's go Wilde: klasssiekerrit met ode aan Oscar Wilde

IJSSELSTEIN- Voor kerstrit van de GCCC op 16 december 2012  hadden onze leden Marchel en Paul een mooie rit uitgezet langs de feeërieke natuurgebieden van IJsselstein, Woerden en Oudewater. Marchel had weer een bijzonder kleurrijk ritboekje samengesteld, waarin je kon zien hoeveel km’s je nog moest en hoeveel je er al had gehad. Voor deze rit een mooie opkomst met  73 deelnemers van wie er 57 bleven eten!

Druilerig

Helaas was het weer wat regenachtig/druilerig met 8 graden. Voor onze klassiekers wel fijn: minder tot vrijwel geen pekelzout op de weg. Veel leden durfden het dan ook aan om met hun klassieker te komen.

Tolbrug

Onderweg kwamen we de enige tolbrug tegen die Nederland rijk is. Een brug die stamt uit 1788 die nog met de hand omhoog en naar beneden wordt gehaald. Tarief: 50 eurocent, maar tijdens de rit niemand te bekennen die het geld in ontvangst wilde nemen. Kortom: gratis over de brug rijden.

meer »


Waarom is een elektrische auto zo lelijk?

HENGELO – GCCC-clublid Jan-Erik deed onlangs mee aan de ‘Grootste Elektrische Proefrit van Nederland’, georganiseerd door de ANWB. Al rijdend in een Nissan Leaf vroeg hij zich gelijk af waarom elektrische auto’s altijd zo lelijk zijn.

Milieuvriendelijk?

Ook zet hij vraagtekens bij de stelling dat een elektrische auto goed is voor het milieu. ‘Want waar wek je de elektriciteit mee op? Met accu’s, die ook gemaakt moeten worden. Daarvoor moeten immers grondstoffen voor worden gewonnen. Dit gebeurt vaak in landen waar de hitte vrij gebruikelijk is. Is dat nu goed voor het milieu?’, aldus Jan-Erik.

meer »


GCCC Picknickrit met Goudse kaasjes en andere lekkernijen

Op het marktplein van Gouda kwamen koetswerk en klassiekers elkaar tegen

Op het marktplein van Gouda kwamen koetswerk en klassiekers elkaar tegen

GOUDA/LEIDSCHENDAM - De picknickrit is alweer voor de 7e keer georganiseerd door onze leden Ernst en Piet. Op 15 juli 2012 was de start op het marktplein van Gouda. Met 86 deelnemers hadden we als GCCC-club weer een geweldige opkomst en een succesvolle middag!

Koetswerk en klassiekers

Van de gemeente Gouda hadden we toestemming gekregen om, tegen betaling van € 2,- per auto, onze klassiekers te parkeren op het marktplein van de stad die bekend staat om haar beroemde kazen. De Vereniging van het Aangespannen Paard Duin- en Bollenstreek maakte de klassieke sfeer helemaal compleet. De menners van deze vereniging paradeerden op een gegeven moment even langs onze klassiekers met hun paarden (hengsten?), pony’s en koetswerk van weleer. Een fantastisch schouwspel waarbij de klassieke auto’s gelukkig onbeschadigd bleven.

meer »


« Pagina 1, 2, 3 »