Terugblik 2011

GCCC terugblik 2011

* 28 december: 6e Kerststallenrit in de omgeving van Putte-Kapellen (Vlaanderen). Traditionele puzzelrit met erwtensoep en Vlaams runderstoofvlees. Opnieuw succesvol met 68 deelnemers, met dank aan Con en Koos voor de organisatie!

* 20 november: Rit in het teken van Sinterklaas, getiteld: Makkers start uw wild geraas. Organisatoren Jan-Erik en Wim wisten een bezoek te regelen aan Classic Jaap in Dalfsen. Dit bijzondere klassiekerbedrijf stond ook garant als gulle sponsor van prijzen. Daardoor kon Sinterklaas letterlijk vele cadeau’s uitdelen. Tijdens de rit kon ook een vrolijk gedicht worden geschreven en aten we een voortreffelijke Windsor high tea na afloop bij TeaTime in het Drentse Zuidwolde (nabij Balkbrug). Ondanks het mistige weer, toch nog 54 deelnemers.

* 16 oktober: Najaarsrit om de vingers bij af te likken: Lekken langs de Lek! Met een deelname van 91 personen en 60 eters na afloop. Start en eindpunt bij Hotel Belvedere in Schoonhoven. Dank aan Paul voor het uitzetten en het geregel rondom deze zonnige rit!

* 18 september: Heerlijk uitwaaien in Gaasterland (zuidwesthoek van Fryslân), georganiseerd door Aad, Alfons, Carlo en Huub. Zij hadden een puzzelrit uitgezet met veel vragen. Start en finish bij hotel Iselmar in Lemmer. Een deelnameveld van 72 deelnemers, waarvan  er 52 na afloop bleven eten.

* 14 augustus: Picknickrit met een bijzondere start op het marktplein van Delft. Deze rit trok 92 deelnemers, waarvan 15 introducés. De korte rit eindigde in Leidschendam, waarna de jaarlijkse picknick bij de organisatoren Ernst en Piet volgde. Het melken met de opblaaskoe was daarbij een groot succes!

* 3 juli: Speciale Roze rit in teken van Roze zaterdag Groningen. 37 GCCC-leden waren met 15 introducés naar het restaurant De Paalkoepel aan de Meerweg in Haren gekomen om deze rit van organisator Freek mee te rijden. Een deel van hen deed op 2 juli mee aan de roze activiteiten in Groningen. In de avond schoven 14 mensen aan voor een Amerikaanse BBQ (3e keer al) bij onze roze oud-tandarts Jaap Stienstra in de tuin.

* 10 t/m 13 juni: Eurotour in de Waalse Ardennen, deze keer in organisatorische handen van de GCCC. Liefst 182 (inter)nationale deelnemers en ruim 90 klassiekers! Overnachtingen in hotel Van der Valk in Verviers. Bezoeken aan o.a. Stavelot, Signal de Botrange, La cascade de Coo, Durbuy en Chocolatier Defroidmont. Met een bier- en whiskey proeverij en een party avond met ‘dress to impress’, Fransix als verrassingsact en een afsluitende disco.

* 29 mei: Alkmaar kleurt Roze.  Met vele ‘roze’ klassiekers van de 65 deelnemers reden we in colonne een mooie, relaxte siteseeing-tour door Alkmaar en omgeving. Aansluitend een heerlijke roze high tea in restaurant café De Vestibule. Georganiseerd door Edwin en Marcel, die ook hun eigen bedrijfjes goed op de kaart wisten te zetten.

* 3 april: Blij door de Meierij. Rit in omgeving van ’s-Hertogenbosch met 92 deelnemers. De rit had als vertrek- en aankomstpunt restaurant Croy De Pettelaar. Dank aan Hans en Marc voor de organisatie!

* 13 maart : Ontdek het Achterste Hoekje. Rit met een hoog lentegevoel met start bij Restaurant Groeskamp in Doetinchem. Met bezoeken aan restauratiebedrijf Lensink en Kolstee en boekenstad Bredevoort. Met 61 deelnemers, waarvan de meesten na afloop bleven eten bij Groeskamp. De organisatie van deze rit was in handen van Marchel en Paul.

* 20 februari: Jaarlijkse ledenvergadering (ALV), dit keer bij  B&S autoaanpassingen in Amersfoort met een opkomst van 40 man. Voorzitter Dick tekende voor de organisatie.


GCCC viert roze kerst met 6e Kerststallenrit

PUTTE-KAPELLEN (update 31 dec 2011) - De 6e editie van de Kerststallenrit is verreden op woensdag 28 december 2011. Deze keer met 68 personen weer meer deelnemers dan op de vorige edities. Groot succes dus!

Wist je dat het een bijna tweejaarlijkse traditie is dat vrienden van de GCCC elkaar ontmoeten rondom de Kerststallen in Vlaanderen? Even weg van een familie(sleur) kerstritueel. Per slot van rekening vier je met de GCCC pas echt een roze kerst!

Stevige bries
De rit was omgeven door bewolkt maar wel droog weer. Met een graad of 4 en een stevige bries was het behoorlijk koud. Je kon met je klassieker of dagelijkse reisauto heerlijk langs de sfeervol bewerkte kerststallen rijden, dat maakte het allemaal aangenamer. Iets minder fijn als je steeds uit de auto moet om te kijken of de objecten op de puzzelfoto’s in deze kerststal zijn te vinden. Gelukkig had ritorganisator Con het deze keer niet al te moeilijk gemaakt, zodat we niet al te veel tijd buiten de meestal warme auto’s door hoefden te brengen.

meer »


Rainbow Tour DownUnder van Melbourne naar Canberra

MELBOURNE – Na het succes van Rainbow Tour DownUnder in 2007, organiseerde onze Australische zusterclub Motafrenz Car Club van 29 oktober t/m 6 november 2011 haar tweede Rainbow Tour DownUnder: Inland Odyssey.

Motafrenz is in de eerste en grootste Gay & Lesbian Car Club van Australië en dit jaar bestaat de club al 21 jaar. De club vierde dit met deze Rainbow Tour die is uitgezet tussen Melbourne en de hoofdstad van het land, Canberra! De route ging voor een deel door de grote open ruimtes van het land. Bezoeken aan enkele van de magische, historische, culturele bezienswaardigheden lieten zien dat Australische staten als Victoria, New South Wales en het Australian Capital Territory veel moois te bieden hebben.

Wijnboer uit Australië

Wijnboer uit Australië

Wat was inbegrepen?

 • 8x overnachting [tweepersoonsbed of twee aparte delen, met een toelslag] in driesterren hotels en motels
 • 7x lunch
 • 8 x diner
 • 4 x ontbijt
 • toegang tot meer dan 25 attracties!

Wat waren de kosten?
De Rainbow Tour DownUnder II kostte 1.400 Australische Dollars (A$)  per persoon, op basis van een tweepersoonskamer.


GCCC Magazine goes Hooray for Hollywood!

SON EN BREUGEL (30 sept) – GCCC-magazine nummer 66 is verschenen dat betekent dat deze herfsteditie binnenkort op de deurmat van onze GCCC-leden kan vallen.

Je kunt onder andere een reportage van een bezoek aan het Mercedes museum in Stuttgart lezen, een artikel in de rubriek Pa’s Auto’s en een reportage van deelname van 7 GCCC-leden aan de West Coast Meet in Californie (Hooray for Hollywood).


GCCC makkers trakteerden met wild geraas door de mist!

ZUIDWOLDE (update 28 dec) – Een rit door de mist en een graadje of 5: het waren niet de mooiste omstandigheden om een GCCC-rit te laten verrijden op zondag 20 november 2011.

Niet getreurd: toch was het al met al een gezellige, knus toertje met vele traktaties! De eerste zat al gelijk aan het begin: een heerlijke quiche van Tea Time. Halverwege de rit was het smullen geblazen en je vingers aflikken bij Classic Jaap in Dalfsen en op het eind werd er flink uitgepakt met prachtige cadeaus!

meer »


Heerlijk uitwaaien in Gaasterland!

LEMMER (update 24 sept 2011) – Het was genieten van Fryslân op zijn best met water, wind en wijdsheid! Onze GCCC-leden Aad, Alfons, Carlo en Huub hadden op zondag 18 september een werkelijk schitterende puzzelrit uitgezet, met veel aandacht voor de mooie omgeving. Met een deelnameveld van liefst 72 deelnemers, waarvan na afloop 52 bleven eten.

Fotoreportage

Vrolijke mengeling

We zagen ook bij deze GCCC-rit een kleurige en vrolijke mengeling van diverse klassiekers: Triumph TR6, Panhard, Citroën Traction, BMW Z3, Cadillac, Porsche 911, Peugeot 504 en 403, Citroën GS, 2CV, Daf, Renault 4 en 16, Rover, Mercedes 219, Lexus, Volkswagen, Volvo, Ford Mustang en Escort, Jeep, Oldsmobile, Lincoln, Lancia, Saab en Audi TT (vast nog een paar bolides vergeten).

meer »


Coole rit met museumbezoek in teken van Roze Stad Groningen

Historisch moment op de Oranjerie

Historisch moment op de Orangerie

GRONINGEN – Op zaterdag 2 juli vond in Groningen de Roze Zaterdag plaats en de dag daarna verzorgde de GCCC een speciale Roze rit. Niet minder dan 37 leden van de GCCC waren met 15 introducés naar het hoge noorden gekomen om deze rit mee te rijden.

Gezellige BBQ vooraf!
Een deel van hen deed op zaterdag 2 juli mee aan de roze activiteiten in Groningen. In de avond schoven 14 mensen aan voor een Amerikaanse BBQ bij Jaap Stienstra in de tuin. Veel GCCC’ers kennen Jaap, want hij organiseerde samen met GCCC-lid Freek de BBQ voor de 3e keer! De BBQ was een groot succes vond ook Jaap want zijn conclusie was: “Volgend jaar maar weer”.

Vijf echte kerels trotseerden de best wel lage temperatuur ’s nachts en bleven na de BBQ kamperen op het terrein van Jaap!

Ontspannen GCCC-rit op zondag 3 juli
De prachtige natuurgebieden in de Ommelanden boden op zondag 3 juli rust en ruimte. Vanaf 11.30 uur kwamen de deelnemers (weer) bij elkaar bij het restaurant De Paalkoepel aan de Meerweg in Haren. Van het terras aan het Paterswoldsemeer met zeilbootjes en met een schitterend uitzicht op de roze stad Groningen maakte niemand gebruik, aangezien de temperatuur met maximaal 14 graden en een stevige wind niet echt uitnodigden voor zitten aan het water. Gelukkig bleef het wel de hele dag droog.
meer »


Schrijvers gezocht voor GCCC-magazine

Voorkant van GCCC-magazine nr.65

Voorkant van GCCC-magazine nr.65

SON EN BREUGEL – Het is een van de meest gelezen rubrieken van ons GCCC-magazine: de rubriek Pa’s Auto’s. Alleen hebben we hiervoor (dringend) nieuwe memorabele verhalen nodig! Bij de redactie liggen namelijk geen nieuwe artikelen meer klaar om te plaatsen. Het fijne van de vakantietijd is dat je nu de tijd hebt om iets op papier te zetten. Dus gebruik die laatste dagen van de ‘komkommertijd’ om de autocarrière van je vader of moeder te beschrijven. Stuur je verhaal mét digitale foto’s naar: magazine@gccc.nl.

Vakantieritten
Ook teksten over andere onderwerpen zijn van harte welkom. Heb je bijvoorbeeld een mooie (vakantie)rit gemaakt door fraaie landschappen, heb je een leuke lifter meegenomen en wil je dat met anderen delen of heb je anderszins een interessant verhaal, meld je bij de redactie.

Succesvolle Eurotour 2011 in de Ardennen!

VERVIERS - De GCCC en in het bijzonder het kernteam van de organisatie van Eurotour 2011, kan terugkijken op een zeer geslaagd internationaal pinksterweekend! Met meer dan 90 classic cars (klassieke auto’s) en 182 deelnemers, was dit het grootste evenement van de GCCC tot nu toe. De uitvalsbasis is het zeer luxe hotel Van der Valk in Verviers in de Waalse Ardennen.

Beelden van Eurotour 2011

 • Foto’s van Con en Koos
 • Foto’s van Aldrin en Erik
 • Foto’s van Marchel en Paul
 • Foto’s van Hans
 • meer »


  Picknickrit met klassiekers op marktplein Delft

  DELFT – De GCCC-picknickrit van zondag 14 augustus startte ‘poepie chique’ op met mooie marktplein van Delft. Het was gezellig druk met 92 deelnemers en allemaal bekijks van de vele toeristen en dagjesmensen.

  Fotoreportages

  Zonnetje!

  Als je die zondagochtend de gordijnen opendeed en zag dat het pijpenstelen regende, wilde je nog wel aantal maal omdraaien. Toch troffen we het, want eenmaal in Delft begon de zon uitbundig te schijnen! Iedereen had er gelijk weer zin in, ook al was het soms niet gemakkelijk om het Delftse marktplein te bereiken.

  meer »


  « Pagina 1, 2, 3 »