Terugblik 2010

GCCC terugblik 2010

21 november: Bezoek aan de automobielverzameling in Louwman Museum in Wassenaar met 65 deelnemers (waarvan ongeveer de helft na afloop bleef dineren bij Van der Valk Den Haag-Wassenaar).

31 oktober: Herfstrit door Europoort, over de Maasvlakte en door Voorne en Den Briel. De rit is uitgezet door Paul (van die mooie klassieke BMW en Peugeot 304). Met een deelnameveld van 76 mensen, waarvan er 60 na afloop bleven eten bij hotel-restaurant De Beer.

9 t/m 16 oktober: Van de 56 internationale deelnemers aan de Rainbow Tour 2010 in de Franse Bourgogne telden we liefst 27 GCCC-leden. Een prachtige week met strakblauwe hemel en zon. Lekker voor de cabriorijders! Alleen de laatste dag was koud en kil.

19 september: GCCC-najaarsrit door de Betuwe met 76 deelnemers. Start- en eindpunt bij Brasserie NU in Kerk Avezaath, nabij Tiel. Heerlijke rit, georganiseerd door Marchel en Paul.

22 augustus: Zwoevend over Zuid-Beveland. Zomerse uitwaairit met 71 deelnemers, waarvan 27 zweefvliegers en 50 na afloop bleven eten (BBQ op het overdekte terras van het restaurant van Airport Zeeland nabij Goes. Coproductie van de leden Pieter-Onno en Wilco.

18 juli: Ritje door Groene Hart nabij Nieuwkoop en vervolgens picknicken achter het decor van klassieke auto’s op het landgoed van Piet en Ernst in Leidschendam. Deze zomerse picknickrit telde 75 deelnemers.

20 juni: Samen met de organisatoren van het homoculturele festival MidZomerGracht in Utrecht en Stichting KeiRoze in Amersfoort een ludieke KeiRoze rally gereden voor meer homorechten en tollerantie. Start in Utrecht en eindpunt Amersfoort om de Roze week 2010 in te luiden. Bijna 40 deelnemers.

8 mei: Groningse lenterit met o.a. bezoek aan landgoed Nienoord en het Nationaal Rijtuigmuseum. Opkomst: 41 deelnemers.

18 april: Houd je oldtimer paraat in het Marikzaat vanuit Hoogerheide vlakbij Bergen op Zoom. georganiseerd door Daniel en Mark. Het was een heerlijke zonnige lentedag met 18 graden en 86 deelnemers. Daarvan bleven 55 na afloop eten in Orangerie Mattemburgh.

2 t/m 5 april: Flinke opkomst vanuit de GCCC-gelederen voor de 8e Happy Way van Ledorga: 44 NL-deelnemers van de in totaal 104 man tellende internationale groep. Dit paasweekend was uitgezet nabij Amiens in Noord-Frankrijk.

21 maart: Burchten, buitenplaatsen en bastions vanuit Loosdrecht. Zonnige lenterit die uitgezet was door de leden Wouter en Luco met 89 deelnemers, waarvan 53 eters bij het diner in bistro ‘t Bruggetje.

20 februari : Algemene Leden Vergadering bij Mercedes-Benz Nederland B.V. in Utrecht. Met ruim 50 aanwezigen. Dick nam het voorzitterstokje over van Hans die op zijn beurt nu eindredacteur is van het GCCC Magazine. Michael nam afscheid als bestuurslid.


Flemish Christmas cribs ride cancelled

PUTTE (December 26, 2010)- The GCCC regret very much having to cancel Flemish Christmas cribs ride with a pink twist, which was scheduled for Tuesday, December 28th, 2010. The weather forecast was so bad, that we thaught it not a responsile thing to go ahead with this run. It was expected that the situation of the Belgian roads, as well as that of the Dutch ones, would be such that safe driving will not really be possible.

Not only the safety of the participants has forced us to take this decision, but also the fact that the financial consequences could be considerable if on Tuesday it would appear that many participants would be unable to attend. The restaurant will have made its purchases by then.

Of course we very much regret all this. But the preparations will not have been made in vain, in 2011 the run will take place with or without Christmas Cribs!


Kerststallenrit afgelast!

Weersverwachting op 26 december om 23:00 uur

PUTTE (26 dec. 2010) – Het bestuur van de GCCC heeft helaas het besluit moeten nemen om de 6e Kerststallenrit af te gelasten. Deze rit was gepland voor 28 december 2010.

De weersverwachting was dermate slecht dat het bestuur het niet verantwoord achtte de rit door te laten gaan. Waarschijnlijk was de situatie op de weg in België slecht, maar ook de Nederlandse wegen zouden naar verwachting niet echt veilig te berijden zijn.

meer »


Vele klassiekers paraat in Markiezaat!

Tellen bij de tank in Hoogerheide

Tellen bij de tank in Hoogerheide

Updated 30-04 HOOGERHEIDE (18 apr. 2010) – ‘Houd je oldtimer paraat in het Markiezaat’, luidde de rit van zondag 18 april. En dat hebben we geweten, wat er was een indrukwekkend rijdend automobielmuseum paraat van prachtige oldtimers, youngtimers en future classic cars. Met een opkomst om (weer) jaloers op te zijn: 86 deelnemers, waarvan er na afloop 55 bleven eten!

Foto’s van deze rit

Onze GCCC-leden Mark en Daniel (veel dank daarvoor heren!) hadden een natuurrijke klassiekerrit uitgezet door het West-Brabantse landschap. Onderweg waren 10 vragen te beantwoorden waarmee leuke prijsjes, zoals een roze autoreinigingsset waren te winnen. Alle winnaars: van harte!

Genoeg pleisterplaatsen rondom Bergen op Zoom

Genoeg pleisterplaatsen rondom Bergen op Zoom

Wat is een Markiezaat?

Een gebied dat bestuurd wordt door een markgraaf  of markies heet markgraafschap of markizaat (van het Franse marquisat). De rit was uitgezet in de omgeving van Bergen op Zoom, sinds 1553 een Markiezaat.

Hoe zag de rit er samenvattend uit?

De rit voerde door een zonnig en lenteachtig West Brabantse landschap over de hoge zandgronden van de Brabantse Wal. Bij het startpunt Orangerie Mattemburgh in Hoogerheide was het op het terras gelijk al gezellig met koffie en een flink stuk taart. De ontspannen tocht voerde vervolgens door polders, landerijen, bossen, dorpen, steden en langs de wallen. Het meest opvallende was de steilrand, een monument van aardkundige waarde. De steilrand slingerde van Ossendrecht langs Huijbergen, Hoogerheide en Woensdrecht.

Laatste markies van Bergen op Zoom: Karel Philip Theodoor van Palts-Sulzbach (1728-1799)

De lenterit voerde ook door Wouw, één van de oudste plaatsen in het land van Breda. Vroeger was Wouw een aanzienlijk Leen van het hertogdom Brabant (1287 – 1795).

Ook toerden we langs het bosrijk gelegen plaatsje Wouwse Plantage, bekend als ‘Geraniumdorp’. Sinds 1986 kan elke dorpsbewoner 5 hanggeraniums van de gemeente krijgen voor het opsieren van de eigen huisgevel. Daarmee behoudt het dorp een ‘fatsoenlijk’ aanzicht.

Tijdens de aanbevolen stops (pleisterplaatsen) was gelegenheid om bij te kletsen en/of te picknicken. Aan het einde van de rit werden de prijzen uitgereikt, waarbij het optellen van de getallen op een tank de meeste moeilijkheden opleverde. Het enige juiste antwoord was 196. Daarna kon worden aangeschoven voor een driegangendiner in Orangerie Mattemburgh.


QueerLenker en Motorboys herdachten ten dode opgeschreven automerken

Rost in Peace was dit jaar het TechnoClassica thema

Rost in Peace was dit jaar het TechnoClassica thema

ESSEN (11 apr. 2010) – Ieder jaar is onze Duitse zusterclub QueerLenker present op TechnoClassica, de wereldberoemde old- en youngtimer beurs in het Duitse Essen. Deze keer stonden ze samen met een andere zusterclub van onze Oosterburen: de Motorboys.

Rost in Peace?
Omdat de laatste tijd zoveel automerken van het toneel zijn verdwenen, bedachten ze deze keer een toepasselijk thema voor hun stand: Rost in Peace. Ten dode opgeschreven automerken, maar dan wel in vrede weggeroest. Inclusief een lijkenwagen, doodskist en geraamten van mensen. Soort van spookhol? Nee, want echt angstaanjagend was het allemaal niet. Het was namelijk weer creatief en tot in de puntjes verzorgd!

De stand trok veel belangstelling. Ook veel leuke reacties van gays die de beurs bezochten. In de wedstrijd om de beste stand zijn onze zusterclubs op de negende plaats geëindigd.


GCCC-magazine 62 op de deurmat

SON EN BREUGEL (4 okt. 2010) – GCCC-magazine nummer 62 is bij de leden op de deurmat gevallen.

Het nieuwe nummer staat met dank aan de leden weer bomvol met foto’s en verhalen. Uiteraard ontbreekt de populaire rubriek Pa’s Auto’s niet. In dit artikel staan deze keer Witte Duitsers centraal.

Verder het eerste verhaal uit een serie van drie over de ervaringen met het rijden in een gloedje-nieuwe Mercedes-Benz (dit naar aanleiding van de verloting bij de ALV in februari dit jaar); een blik achter de schermen bij de organisatie van een GCCC-evenement en een artikel over het belang van een deugdelijke taxatie. Tenslotte nog foto’s van diverse evenementen.


GCCC zoekt details klassiekers in Louwman Museum

Klassiekers van GCCC-leden voor het Louwman Museum

Klassiekers GCCC-leden voor het Louwman Museum

WASSENAAR (21 nov. 2010) – Natuurlijk bezoeken we wel vaker een museum met de GCCC, maar dan meestal als onderdeel van de dag. Het Louwman Museum in Wassenaar verdient meer.

Daarom nam de GCCC haar leden op zondag 21 november mee naar het dit jaar geopende Nationaal Automobiel Museum in Wassenaar. Een roze Haagse vriendengroep die vaak met elkaar borrelt, sloot bij ons aan.

Specifieke details
Onze leden Erik en Paul hadden voor de 65 deelnemers een leuke fotopuzzel uitgezet door het museum wat er voor zorgde dat je zeer mooi tentoongestelde auto’s tot op elk detail kon bekijken.

Je kreeg op een A4′tje op alfabetische volgorde een lijst met klassiekers te zien, waarbij je de juiste foto moest zoeken die op twee andere pagina’s in kleur waren afgedrukt. Vervolgens moest je per foto er ook nog een specifiek detail van de auto erbij bij zoeken op een van de andere pagina’s.

meer »


Fait 500 C wint Europese homo-auto verkiezing 2010

BEZONS (16 jan. 2010) -  Weet je het nog? In 2008 is de normale uitvoering van de vernieuwde Fiat 500 verkozen tot Europese homo-auto (Gay Car of the Year). Dit jaar wist ze dat dunnetjes over te doen: nu met de mooie cabrioletversie, de Fiat 500 C!

Dat heeft Ledorga bekendgemaakt; de Franse gay klassieker organisatie die de gayverkiezing uitschreef.

Je kunt concluderen dat de harten van holebi’s gaan pas echt kloppen als ze de Fiat 500 zien of er in mogen rijden. De gerestylde Fiat-klassieker is en blijft een zeer charmant en sympathiek ogend wagentje.

Opvallend is dat de race om het winnen van de 2010-editie ging tussen auto’s die ook al in vorige verkiezingen wisten te winnen: Alfa Romeo, Aston Martin en Fiat. Zelfs nieuwkomer Toyota IQ kon hieraan niet tippen.

Citroën favoriete automerk

Voor het eerst is ook een verkiezing over het favoriete automerk van holebi’s gehouden. Het meest favoriete automerk onder de gays is voor 2010 over de gehele linie Citroën geworden. Het Franse automerk is nog immer geliefd, mede dankzij de opvallende mooie en moderne C1 t/m C6 lijn.


Meer dan 500 Saabs in Support Convoy

SOESTERBERG (17 jan. 2010) – Het is een tikje uit de hand gelopen. Een protest tegen de dreigende ontmanteling van het Zweedse Saab-merk en tegelijkertijd een steunbetuiging aan het adres van Spyker-topman Victor Muller.

Saab klassiekers staan gereed om in konvooi te gaan rijden (foto: Rob Velden)

In plaats van enkele tientallen gaan zijn vandaag meer dan 500 Saab’s de snelweg opgegaan. Een kilometerslang lint, met het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg als startpunt en de Maxis-parkeerplaats langs de snelweg A-1 bij Muiden als eindpunt. Begeleid door het Korps Landelijke Politie Diensten, want het mag natuurlijk niet tot te grote overlast leiden voor de overige weggebruikers.

meer »


Foutje met roze lak: alle pink Fiat 500's terug

TURIJN (16 apr. 2010) – Fiat haalt alle roze Rosa-versies van de Fiat 500 terug en voorziet hun eigena(a)r(s)esses van een nieuw exemplaar. Er is iets mis met de lak.Dat meldt het vakblad Automotive.

De roze lak kan op termijn onder invloed van UV–straling de glans verliezen. De importeur probeert via de dealers de kopers van de auto te achterhalen. De eersten zijn enige maanden geleden benaderd. Hoeveel auto’s er moeten worden omgeruild is niet duidelijk.


« Pagina 1, 2, 3, 4, 5 »