Terugblik 2009

GCCC terugblik 2009

13 december 2009: Kerst- en Kastelenrit in sprookjessfeer met diavoorstelling over de homoseksuele sprookjeskoning Ludwig II vanuit Wijchen (Alverna) met 66 deelnemers, waarvan er 43 bleven eten in hotel restaurant Umberto. meer »


Inhoud GCCC Magazine nr. 59

GOUDA (18 dec. 2009) – De 59e editie van GCCC Magazine is verschenen, een winterspecial voor leden van de GCCC.

Een magazine vol leuke verhalen. Dick van der Meer doet verslag van zijn bezoek aan de Italiaanse autobeurs in Houten en Jan van Hest doet verslag van een koninklijk museum: het Royal Automobile Museum in Jordanië.

Dat moeders ook graag van auto’s wisselen bewijst de autocarrière van de ma van Thom Langerak, een mooie variant voor de rubriek ‘Pa’s auto’s’. Ook een vlot verhaal door Fred Riddersma over het GCCC-weekend dat in oktober in het teken van de Ronde van Vlaanderen stond.

In dit nummer verder de laatste aflevering van het door Eric Bruinsma geschreven feuilleton over The Goddess van 1967; het Australië-avontuur. En voor het naar bed gaan een lekker lijf op pagina 5: een vlotte jongeman met kerstmuts en sneeuwbal!


Verslag Kerst- en Kastelenrit in sprookjessfeer

WIJCHEN (13 dec. 2009) – Met 66 deelnemers noteerden we zondag de 13e een absoluut record voor een decemberrit.

Door het onverwachte mooie weer telden we ongeveer 10 klassiekers die nog niet op winterstalling waren gezet. Andere deelnemers kwamen in een meer moderne bolide, want koud was het wel!


De middag begon in het sfeervolle Hotel Restaurant Umberto dat in prachtig kerstdecor was gehuld. Weerzien van vrienden en vriendinnen onder het genot van Wijchens Emiliastoet en koffie/thee.

meer »


Verkiezing Gay auto 2010 op de radio

HENGELO (22 nov. 2009) – GCCC-voorzitter Hans is geïnterviewd door Jan-Erik, presentator van Roze Golf op RTV Oost èn lid van de GCCC.

Aanleiding van het radio-interview was de lopende European Gay Car of the Year 2010 verkiezing door onze Franse zusterclub Ledorga. Onze voorzitter liet zich verleiden tot het benoemen van zijn top 3: Alfa Romeo 8C Spider, Toyota IQ en BMW Z4. Op 15 december 2009 sluit de stembus.

De uitzending kun je beluisteren bij uitzending gemist (vanaf 8.00 minuten) in de afspeelmogelijkheid op een tijdstip die je zelf prettig vindt.

Roze Golf is een wekelijks magazine voor Overijsselse homo’s, lesbo’s en biseksuelen. Met onder meer gesprekken met mensen over hun persoonlijke ervaringen en aandacht voor speciale activiteiten voor homo’s.


Ronde van Vlaanderen rijden met klassiekers

1-146NAZARETH (17-18 okt. 2009)  – Tijdens de najaarsrit op 18 oktober is een deel van de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen gereden.

Dit maal per old- en youngtimer! De dag ervoor konden de 30 deelnemers al proeven van lekkernijen in Vlaanderen door een bierbrouwerij en een wijnbouwer te bezoeken.

Beelden van dit weekend

Triumph

Dankzij het voorbereidende werk van Con en Koos èn het mooie najaarsweer werd het een onvergeetelijk GCCC-weekend! Alleen hadden Jan-Willem en Andrew gelijk al wat pech met hun mooie groene Triumph. Toch hebben ze nog een groot deel van het weekend kunnen meerijden, al zijn ze op zondag wel iets eerder vertrokken om voor het donker thuis te kunnen zijn.

meer »


GCCC-lid Paul Meij (69) overleden

EERSEL (24 nov. 2009) – Op zaterdag 21 november is ons lid Paul Meij overleden en donderdag gecremeerd. Hij is slechts 69 jaar geworden.

Vorig jaar in oktober overleed zijn partner, Gerard van der Kloet. Zij leerden elkaar kennen in 1962 toen zij aan dezelfde HTS in Amsterdam gingen studeren en daar begon een vriendschap voor de volgende 47 jaar. Beiden hebben hun steentje bijgedragen aan de homo-emancipatie. Samen met Gerard was Paul betrokken bij meerdere verenigingen in hun Brabantse Eersel.

meer »


Inhoud GCCC Magazine nummer 58

GOUDA (10 okt. 2009) – Je hebt er even op moeten wachten, maar deze week valt het 58ste nummer van GCCC Magazine op de mat bij de leden van de GCCC.

Het is een gecombineerd zomer/najaar clubblad geworden met de volgende onderwerpen:

 • Verslag GCCC bij de Roze Zaterdag in Den Haag
 • Verslag Elegance Cruise 2009 in Normandië
 • Vervolg van de oldtimersoap ‘Sydney, here we are’
 • Camiel Fijnenberg vertelt over de auto’s van zijn vader
 • Verslag van de Bloesemrit met veel fluitekruid
 • Verslag over Dollen tussen de Bollen

meer »


Nationaal Auto Forum opent rubriek oldtimers

NIJMEGEN (6 nov. 2009) – De website van het Nationaal Auto Forum heeft een nieuw gedeelte geopend wat specifiek gericht is op oldtimers.

Volgens sitemanager Nils Derks is het een forum waar je vragen kunt stellen over je problemen met je klassieker (old- of youngtimer), waar autoliefhebbers met verstand van zaken tips geven en waar je mee kunt doen met leuke autospelletjes. Je kunt je gratis aanmelden en deelnemen aan verschillende interessante onderwerpen.


Autocoureur Mike Verschuur al jaren gay

Mike VerschuurAMSTERDAM  (15 nov. 2009) – Ineens was het weer nieuws: de bekende autocoureur Mike Verschuur maakt geen geheim van zijn homoseksuele geaardheid.

Maar dat meldde Winq in 2007 al in de editie van februari/maart. Mike was toen 19 jaar.

meer »


What did the GCCC do in 2009?

 • December 13: Christmas Ride and Slides Afternoon on Gay King Louis II of Bavaria, location Nijmegen
 • October 17-18: ‘In the trail of the cyclists’, weekend around Oudenaarde in Belgium
 • September 20: Tour around lavender fields in the North-West of the province Overijssel
 • August 23: DelfGayl Splash Tour in the surroundings of Delfzijl (with overnight stay on August 22)
 • July 19: Haystack Puzzle Meeting from Leidschendam Video (with commentary in Dutch only, sorry!)
  Watch part 1 of the video

  Watch part 2 of the video
   
 • June 20: Gay Pride The Hague with escorted drive
 • May 29-June 1: Eurotour 2009, the Garden of Denmark on the island of Fynen (organisation: GOVC)
 • May 3: Bloom drive from Veenendaal
 • March 8: Annual General Meeting at Maranello Italian Car Showroom at Hilversum

« Pagina 1, 2, 3, 4 »