Terugblik 2008

GCCC terugblik 2008

28 december 2008 – De 5de editie van de Kerststallenrit vond plaats in het Land van Waas aan de Linker Oever van Antwerpen. Opnieuw uitgezet door Con en Koos. Het bleek met 54 deelnemers een prachtige zonnige maar ijskoude afsluiter van opnieuw een succesvol GCCC-jaar!

meer »


Inhoud GCCC magazine 56

GOUDA (27 dec. 2008) – Het is Michael en zijn redactieleden gelukt om nog net voor het nieuwe jaar een vers magazine te maken.

Wat kan ik lezen?

In deze wintereditie nummer 56 lees je uitgebreide verslagen over het Bourgonisch Wijnweekend, de Kromme IJsseltoer en de Rainbow Tour 2008 van Ledorga. Verder een artikel met de nieuwsgierigmakende titel: ‘Volg het kontje, vind het rondje’ en de estafetterubriek Pa’s auto’s.

Hoe krijg ik dit magazine?

Als je lid bent of wordt van de GCCC ontvang je dit prachtige full color GCCC lijfblad in de bus. Partnerleden zullen het blad moeten delen, maar zij betalen ook minder contributiegeld. Interesse? Mail: info@gccc.nl


IJskoud gepuzzel langs creatieve kerststallen

ANTWERPEN (28 dec. 2008) – De 5e editie van de GCCC Kerststallenrit door het Vlaamse Land van Waas bleek een zeer populair evenement.

Van de 54 deelnemers bleven liefst 50 eten. Tja, het zachte prijsje van het diner met Vlaams stoofvlees en frieten heeft daar zeker toe bijgedragen.

  Retro Café

  Voor het eerst begon de tweejaarlijkse kerststallenrit op een vroeger tijdstip, waardoor we deze keer nog net voor zonsondergang terug konden zijn, zonder zaklantaarn. Een prachtige taverne en restaurant in art nouveau stijl met sfeervolle kerstversieringen, het Retro Café aan de Schelde in Antwerpen, was ons vertrek- en eindpunt. meer »


  Roze Golf interviewt voorzitter GCCC

  APELDOORN (23 nov. 2008) – Onze voorzitter Hans is geïnterviewd door Jan-Erik, presentator van Roze Golf op RTV Oost.

  Aanleiding van het radio-interview was de verkiezing Auto van het Jaar 2009 (Opel Insignia) en de European Gay Car of the Year 2009 verkiezing. Onze voorzitter liet zich verleiden tot het benoemen van de lelijkste auto van het hele deelnemersveld.

  Roze Golf is een wekelijks magazine voor Overijsselse homo’s, lesbo’s en biseksuelen. Met onder meer gesprekken met mensen over hun persoonlijke ervaringen en aandacht voor speciale activiteiten voor homo’s.


  Bourgondisch Wijnweekend bijzonder gezellig!

  BLEGNY CEREXHE (15 en 16 nov. 2008) – 44 Deelnemers genoten in november van het Bourgondische Wijnweekend. Een zeer geslaagd evenement onder de bezielende leiding van Fred Riddersma.

  Bijzonder dat de gezellige sfeer die we kennen van de Eurotours en de Ledorga tochten in Frankrijk, ook in een melangolische herfstige omgeving tot leven kan komen.

  Beeldverslagen Wijnweekend

  De drie meest in het oogspringende klassiekers die dit weekend meereden waren een groene Cadillac Serie 62 Club Coupé uit 1949, een lichtblauwe Oldsmobile Custom Cruiser begrafenisauto uit 1974 en als klapstuk een prachtige Riley 1500 uit 1950 (zie foto). Deze laatste klassieker werd gereden door twee kersverse leden: Jan-Willem en Andrew. Goed gedaan boyz!

  meer »


  Bretonse tradities centraal in Rainbowtour 2008

  VANNES (18 okt. 2008) – Van 11 t/m 18 oktober genoten 20 GCCC-leden en 3 introducés van een fantastische klassieker vakantieweek in de Franse regio Bretagne.

  Naast het groot aantal Nederlandse deelnemers waren ook vele Britten en in mindere mate Australiërs, Fransen en Denen aanwezig. Het weer was overwegend droog en zonnig met middagtemperaturen tussen de 15-19 graden.

  Centraal stond het heerlijk genieten van de mooie ritten met zeer veel verschillende old- en youngtimers door Bretagne en het voortreffelijke culinaire eten (in de middag en avond!) met doorgaans hoogstaande kwaliteit.

  Gezamenlijk cadeau

  Organisator Dominique LeHerre van LeDorga kon in totaal 60 deelnemers verwelkomen. Op het feestelijke verkleeddiner aan het eind van de toer werd hij zelf in het zonnetje gezet. Voor het eerst in de geschiedenis ontving hij een gezamenlijk cadeau van alle deelnemers, waardoor zijn deelname aan de Eurotour 2009 al zeker is gesteld.

  meer »


  Puzzelen langs de Kromme IJssel

  IJSSELSTEIN (26 okt. 2008) – De Kromme IJsseltoer kende een nieuwe manier van navigeren: een kleurenkaart waarop de route uitgetekend was met een aantal nummers. Op een ander vel waren vijftien detailfoto’s van A t/m K geprojecteerd. De kunst was nu om bij elk nummer de juiste detailfoto te vinden.

  Dat gepuzzel viel voor de 61 deelnemers (waaronder een charmante vrouw) niet altijd mee. Toch was het een prima bezigheid om van deze enigszins verregende rit iets heel gezelligs te maken.

  meer »


  Kunst van professioneel poetsen

  ETTEN-LEUR (21 sept. 2008) – De GCCC poetsdag was aangenaam en leerzaam. Twee poetsdemonstraties, een voor interieur en een voor de lak.

  De poetsspullen zijn wel heel duur, maar we hebben genoeg goede tips gekregen die we ook bij goedkopere merken klassiekers kunnen gebruiken.

  De ontvangst door onze gastheren Ton en Frans van Gool was uitstekend. Koffie met gebak bij binnenkomst. Bij de lunch Bretonse vissoep, warme worstenbroodjes en een uitgebreide keuze aan broodjes. De afsluitende borrel bestond uit diverse kaas en nootjes.

  meer »


  Genoten van een zomerse Holterbergrit

  HOLTEN (24 aug. 2008) – Met 60 deelnemers en een prachtige rit naar en rondom de Holterberg, kon de GCCC  opnieuw een succesvolle toertocht noteren. Alles was top georganiseerd. Hulde!

  Een grote pluim gaat namelijk naar onze penningmeester Marcel. Hij zorgde voor het uitzetten, regelen van locaties, uittikken en kopiëren van de rit, centen innen en de groep toespreken. ‘Dat is er zeker een van Tempo Team’, zullen sommige deelnemers vast gedacht hebben :-) Stijlvol was zijn uitgebreide toespraak waarin hij ons clublid Otto Kleinjan memoreerde, die op 12 augustus uit ons midden wegviel.

  De rit ging langs de Holterberg en de kleine dorpjes eromheen. Onderweg diverse momenten om even de voeten te strekken. Zo kon je een vraag over de Holterberg alleen beantwoorden als je ook echt even van dat uitzichtpunt had genoten. Sommige deelnemers zagen kans om er weer een uitgebreide picknick uit te stallen, anderen genoten van een heerlijk gebak en koffie/thee in een idyllisch theehuis.


  In Memoriam: Otto Kleinjan (62)

  DRONTEN (12 aug. 2008) – Op 12 augustus jl. is Otto Kleinjan op 62 jarige leeftijd overleden. Hij was sinds 1998 een markant lid van de GCCC en voelde zich zeer thuis bij onze club. Daarnaast was hij lid van de Rover club.

  Herdenkingsdienst

  Zaterdag 16 augustus vond de herdenkingsdienst voor Otto plaats. De GCCC was vertegenwoordigd met de bestuursleden Marcel en Aldrin.

  Namens het bestuur hebben we een boeket met roze en paarse bloemen laten samenstellen. Een beige graflint met daarop in goudgele letters ‘de gccc’ gedrukt maakte het boeket compleet. De leden Arie (met Mercedes 220 uit 1968) en Erik (met Renault 16 uit 1970) en partnerleden Toine en Erik waren ook aanwezig.

  meer »


  « Pagina 1, 2, 3, 4 »