Terugblik 2006

GCCC statistieken 2006

Hof van Twente rit in 2006  29 december 2006: Kerststallenrit 4de editie in de Vlaams-Nederlandse Kempen met ruim 30 deelnemers die allemaal bleven eten.   19 november 2006: Van Ford Museum naar Fort Vijfhuizen rit omgeving Hillegom, Bloemendaal en Vijfhuizen met 52 deelnemers.   29 oktober 2006: Herfstelijke taferelen in het Hof van Twente, heerlijk ontspannen

Hof van Twente rit in 2006

29 december 2006: Kerststallenrit 4de editie in de Vlaams-Nederlandse Kempen met ruim 30 deelnemers die allemaal bleven eten.


19 november 2006: Van Ford Museum naar Fort Vijfhuizen rit omgeving Hillegom, Bloemendaal en Vijfhuizen met 52 deelnemers.


29 oktober 2006: Herfstelijke taferelen in het Hof van Twente, heerlijk ontspannen najaarsrit omgeving Markelo met een opkomst van 43 liefhebbers.


meer »


Eindejaarsrit 2006 met kerststallenpuzzel

HOOGSTRAATEN (29 dec. 2006) - Als afsluiting van een succesvol jaar met leuke ritten vond op vrijdag 29 december de traditionele Kerststallenrit (de 4de!) door de Vlaams-Nederlandse grensstreek plaats.

Deze keer moesten detailfoto’s aan de juiste kerststal gekoppeld worden. Een puzzel die de ruim 30 deelnemers tot aan het eind bezighield. Ondertussen hadden we lekker zacht weer (graadje of 6) met veel zon, dat in de loop van de middag overging naar de nacht met een aangename kou.

meer »


Inhoud GCCC Magazine 48

GOUDA (26 dec. 2006) – Het is gelukt! Vlak voor de kerstdagen hebben alle GCCC leden weer een prachtig clubblad mogen ontvangen. Hulde aan alle leden die dit magazine hebben gemaakt (Camiel, Ing Liang, Harry, Hans, Marc) en speciale dank aan het pas getrouwde stel Michael en Fred!

Lees in dit 48ste magazine onder meer een zeer sfeervol verhaal over de Rainbowtour 2006, het classic car jaarlijstje, verslagen van de Floralia, Hof van Twente en de Van Ford naar Fort rit. Voor het eerst een erg leuke kerstpuzzel ‘Heels on Wheels’. Combineer de bekende internationale ster aan een bepaalde classic car met cijfers en letters. Niet eenvoudig, maar goed te doen!


Waardering Ford Museum en sfeervol Fort Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (19 nov. 2006) – Veel GCCC-leden hadden hun klassieker meegenomen naar de Van Ford naar Fort rit op 19 november 2006, al was het wel even wennen met een graadje of 8. Gelukkig bleef het nagenoeg droog weer, op een paar buitje na.

De 52 deelnemers kregen na koffie en gebak gelijk al een interessante rondleiding bij het Den Hartog Ford Museum. Daarna werd de omgeving verkend via een ruim 30 kilometer lange rit langs de lommerrijke lanen van Bloemendaal, Overveen en Aerdenhout. Dit prachtige Zuid Kennemerland staat bekend om z’n forten van huizen. meer »


Peugeot 404 cabrio heet Assepoester

PUTTE (3 nov. 2006) – Voorzitter Ton Karelse heeft zijn aandeel in de rode Peugeot 404 Coupé terugverkocht. Samen met Peugeotkenner Frank kocht hij onlangs in Nancy een Peugeot 404 cabriolet.

Frank gaat in deze nieuwe aanwinst een automaat bouwen. Ook nodig zijn: een nieuwe kap, nieuwe zittingen, remmen en het nodige plaatwerk. Ton is er beduusd van. “Ze heeft vele jaren niet gelopen en stond in de spreekwoordelijke schuur onder het stof. Daarom heb ik haar voorlopig Assepoester genoemd”, aldus een enthousiaste Ton in een reactie.


Keeters trots op citroentjes frisse aanwinst

DEN HAAG (1 nov. 2006) – Clubleden Eric en Kees, beter bekend als duo ‘de Keeters’, zijn helemaal gelukkig met hun nieuwe citroëntjes frisse aanwinst, die ze gelijk al konden presenteren op de Rainbow Tour van vorige maand.

De Keeters hadden al een Citroën Cottage in bezit, maar aan die eenzaamheid is een eind gekomen. Sinds september heeft het vrolijke duo een Amerikaanse versie van de Citroën Break uit 1968 kunnen toevoegen, een 1D 21F! De originele kleur is heel licht groen, beetje lime-achtig. De bolide weegt 1440 kilogram.

‘Ze heeft het enorm goed gedaan in Frankrijk’, aldus Kees. Inderdaad, want het is niet mis voor zo’n oude Citroën om al een hele week op pad te zijn met twee nieuwe baasjes. Toch was de Franse omgeving natuurlijk niet vreemd voor haar. Wellicht heeft dat geholpen?


Gemoedelijke najaarsrit Hof van Twente

MARKELO (29 okt. 2006) – De najaarsrit van ruim 60 kilometer van de GCCC ‘Hof van Twente’ op 29 oktober 2006 bleek een schot in de roos!

De 43 deelnemers bezochten tijdens de rit het Overijssels verzets-monument, pauzeerden bij Erve Brooks (het warm appelgebak, ijs en slagroom vond gretig aftrek!) en reden langs een aantal mooie streekboerderijen en kastelen.

Rond 16.30 uur waren de meeste mensen alweer terug bij Café Restaurant De Tasca in Markelo. Daardoor was er nog veel tijd over om gezellig met elkaar te kletsen. Bert Boer (bekend van TeaTime) met bijrijder wist de Cru de Beaujolais in de wacht te slepen, de prijs die je kon verdienen met het invullen van de vragen. Gefeliciteerd!


Rob en Niek voegen Daf 600 uit 1960 toe

NIJMEGEN (18 okt. 2006) – De GCCC leden Rob en Niek hebben een prachtige Daf 600 uit 1960 aan hun repertoire met Daf klassiekers toegevoegd! Deze Daf is helemaal origineel en is het eerste type dat destijds verscheen.

Van dit type zijn maar achtduizend gemaakt en uiteindelijk zijn bijzonder weinig van deze bolides overgebleven. Mooi dat we bij de GCCC deze unieke Daf op een van de komende evenementen in het echt mogen gaan bekijken!


Rainbow Tour 2006: classic car week in de Loire

ANGERS (14 okt. 2006) – Tijdens het weekje Rainbow Tour (7 t/m 14 oktober 2006) ontdek je pas de werkelijke schoonheid van Frankrijk! Dat kunnen de 19 deelnemers (van de totaal 57!) uit het GCCC kamp zeker onderschrijven.

Zo’n week is echt een Eurotour plus plus! Dominique Leherre van de Franse gay classic car organisatie LeDorga heeft wederom aangetoond dat je een fantastische en zeer afwisselende week in de Loire streek kunt hebben voor bijna 600 euro per persoon. Met elke dag rond lunchtijd èn tijdens het avondeten een drie-gangen-diner van zeer hoge kwaliteit: echte visitekaartjes uit de heerlijke Franse keuken! En we hadden, alleen op de woensdag na, echt fantastisch rijweer met veel zon en rond 20 graden. meer »


Inhoud GCCC Magazine 47

DEN HAAG (19 sept. 2006) – Leden der GCCC! Mag ik even u aandacht? Ons prachtige clubblad ligt weer in uw brievenbusje, exclusief voor GCCC’ers. Met het heetste klassieker nieuws, uitgebreide verslagen en opmerkelijke verhalen die met hart, ziel en verrukkelijke passie zijn geschreven!

Wat dacht u van koptitels als ‘Noblesse Oblige’, ‘Vooruit met de geit!’ en ‘SMaffioos’. Een schitterende glossy in kleur, een magazine om af en toe eens door te bladeren in je luie fauteuil of blinkend schone toilet. Ja, echt waar, onze magazines zijn nu al ware collecter items!

Liefs xxx,
Bea


« Pagina 1, 2, 3 »